Dinosaurusi stigli u Podgoricu - Vijesti.me
Izložba u Delta City

Dinosaurusi stigli u Podgoricu

Posjetioci će imati priliku da po cijeni od jednog eura, pogledaju kolekciju od 52 dinosaurusa, koja su izrađena prema posljednjim naučnim otkrićima

Izložbu eksponata, pod nazivom "Svijet dinosaurusa", koja će moći da se pogleda u Delta Cityju od 25. februara do 26. marta, otvoriće ministarka nauke Sanja Vlahović. Svečano otvaranje zakazano je za 13 sati u centralnom atrijumu šoping mola.

Već dok su modeli drevnih reptila pristizali u Deltu, izazvali su veliko interesovanje posjetilaca. Tri dinosaurusa na ulazu u šoping centar bila su prava atrakcija, a prolaznici nisu propuštali priliku da se slikaju sa njima. Organizatori izložbe očekuju još veće interesovanje u narednom periodu.

Tokom mjesec dana, koliko će spektakularni evropski eksponati gostovati u Crnoj Gori, posjetioci će imati priliku da po cijeni od jednog eura, pogledaju kolekciju od 52 dinosaurusa, koja su izrađena prema posljednjim naučnim otkrićima njemačkog Paleontološkog istraživačkog centra.

U kolekciji drevnih bića u prirodnoj veličini, koja će biti izložena na trećem nivou garaže Delta Cityja, našli su se allosaurus, tyrannosaurus rex, centrosaurus, kentrosaurus, torosaurus, iguanodon, stegosaurus, triceratops, mammut, megatherium, smilodon, ursus spelaeus i mnoge druge poznate vrste.

Za najmlađe posjetioce, ali i njihove roditelje svakog vikenda biće organizovane i brojne prateće aktivnosti u skladu sa temom "Svijet dinosaurusa", kao što su kreativne radionice, turniri u video igrama, takmičenja, predavanja i škole „u prirodi“.

Kreator i vlasnik ovih nevjerovatnih životinja iz drevnih vremena je austrijska firma Wonder World Entertainment, koji pored eksponata dinosaurusa, organizuju i izložbe pod nazivom "Ludi automobili" i "Elvis Prisli".


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo