Diplomate duguju Njujorku 17 miliona dolara za parking - Vijesti.me
sankcije za parking

Diplomate duguju Njujorku 17 miliona dolara za parking

Američki kongresmeni Grim, King i Tauns predložili su zakon prema kojem bi se zemljama koje imaju najvisočije iznose dugovanja (za parkiranje) uvele svojevrsne sankcije

Diplomate duguju Njujorku 17 miliona dolara neplaćenih kazni za parkiranje, a iznos je možda i još veći nakon što su se svjetski lideri okupili na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Najveći zvaničnici su predstavnici Egipta koji duguju 1,9 miliona dolara, zatim Nigerijci sa kaznama od milion dolara, dok su na trećem mjestu diplomate iz Indonezije, koji nisu platili 725.000 dolara kazni za parkiranje.

Prema postojećem zakonu dug od kazni za parkiranje koju pojedina zemlja ima u SAD - odbija se od svote koju SAD daje kao pomoć toj zemlji.

Prema postojećem zakonu dug od kazni za parkiranje koju pojedina zemlja ima u SAD - odbija se od svote koju SAD daje kao pomoć toj zemlji

Američki kongresmeni Majkl Grim, Piter King i Idolfus Tauns predložili su zakon prema kojem bi se zemljama koje imaju najvisočije iznose dugovanja uvele svojevrsne sankcije. Oni traže da zemljama dužnicima Stejt Dipartment odbije obnovu diplomatskih pasoša.

U Njujorku ima ukupno 289 diplomatskih predstavništava.


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo