Edo Maajka radi svoj prvi crtani film - Vijesti.me
ZA SADA IMA SAMO SKICE

Edo Maajka radi svoj prvi crtani film

"Lisica Josipa i pas Sultan pomagaće Edu Medu, izbjeglici da se privikne na novu okolinu, školu i prijatelje te da u Hrvatskoj pronađe svoj dom”, otkrio je Edo o čemu će se raditi u njegovom projektu

Edo Maajka
Edo Maajka (Foto: Marina_Filipovic_Marinshe)

Reper Edo Maajka koji trenutno živi u  Izraelu planira da napravi svoj prvi crtani film, a na skicama oko projekta Edo Medo već uveliko radi.

“Medina sudbina u mnogo čemu se poklapa sa mojim životom. Bio sam, valjda, jedini Bošnjak u školskoj smjeni kad sam se doselio u Zadar. Edo Medo proživljava slična iskustva kao i ja u djetinjstvu”, prisjetio se tridesetsedmogodišnji reper.

Pjevač je inspiraciju za svoj prvi crtani film potražio u stvarnim ljudima, pa je prijateljica glavnog junaka Ede Mede lisica Josipa. 

Koliko će animirani lik imati sličnosti s poznatom pjevačicom Josipom Lisac (66), Edo još ne želi da otkriva.

“Uopšte nijesam čula za taj projekt”, rekla je pjevačica.

 Josipi je ideja crtanog filma u kojemu je jedan od likova lija Josipa simpatična, no nije sigurna bi li posudila glas nekome od likova.

“Nismo razradili animaciju, nego smo samo raspisali scenario za tri nastavka i čekamo novac kako bismo sve to realizovali. Lisica Josipa i pas Sultan pomagaće medvjedu izbjeglici da se privikne na novu okolinu, školu i prijatelje te da u Hrvatskoj pronađe svoj dom”, otkrio je Edo o čemu će se raditi u njegovom  filmu.

Njegov partner, pisac Velimir Grgić, rekao je da bi voljeli da po crtanom rade i strip, a nakon toga i igrice za djecu. 

Edo je posudio svoj glas ljenjivcu Sidu u pet nastavaka crtanog filma “Ledeno doba”. 

Disnijeeve hitove često gleda sa četvorogodišnjom ćerkom Jasmin, zbog čega se trudi da se njegov crtani svidi njegovoj nasljednici.

“Do kraja godine bih trebao da završim sve detalje i baciću  se ozbiljno na posao oko Ede Mede“, obećao je muzičar.


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo