Francuz umro tokom seksa na poslovnom putu, firma plaća odštetu - Vijesti.me
SLUČAJ XAVIERA X

Francuz umro tokom seksa na poslovnom putu, firma plaća odštetu

Nakon srčanog udara u hotelskoj sobi muškarac je preminuo, a zdravstveno osiguranje je zaključilo da se radi o nesreći na radnom mjestu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Poslodavac je odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putu, zaključio je sud u Parizu, pa tako i za infarkt koji se dogodi tokom usputnog seksualnog odnosa u hotelskoj sobi sa potpunom neznankom.

Upravo je takav slučaj Xaviera X., koji je bio zaposlen u francuskoj kopmaniji TSO koja se bavi gradnjom i održavanjem željezničkih pruga. 

Sud u Parizu presudio je da je njegova smrt bila nesreća na radu pa je kompanija dužna isplatiti odštetu porodici preminulog Xaviera.

Kompanija se na sudu držala argumenta da njihov zaposlenik u hotelskoj sobi s neimenovanom gošćom nije obavljao svoj posao, već se bavio vanbračnim seksualnim odnosom sa neznankom. 

Taj se nesrećni smrtni slučaj dogodio 2013. u srednjoj Francuskoj dok je Xavier X. bio na poslovnom putu, prenosi Hina pisanje BBC-a.

Nakon srčanog udara u hotelskoj sobi muškarac je preminuo, a zdravstveno osiguranje je zaključilo da se radi o nesreći na radnom mjestu. 

Kako su pojasnili, seksualna aktivnost normalan je dio životnih aktivnosti, "baš kao što je to tuširanje ili prehrana". Sud u Parizu složio se s tim mišljenjem.


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo