Pojedite Varufakisa, Ciprasa, Šojblea, slatku Angelu Merkel - Vijesti.me
RESTORAN "Z" U BERLINU

Pojedite Varufakisa, Ciprasa, Šojblea, slatku Angelu Merkel

Jorgos Krisidis iz Grčke se u Njemačku doselio 1984. godine, pa su ga kao Grka u Njemačkoj dodatno zanimali događaji u vezi grčke krize, a cijela situacija mu je bila i inspiracija

Janis Varufakis, Aleksis Cipras
Janis Varufakis, Aleksis Cipras (Foto: Reuters)

Vlasnik restorana "Z" u Berlinu odlučio je grčko-njemačka previranja oko otplate duga okrenuti u svoju korist, pa je meni u potpunosti nazvao po glavnim akterima krize, piše portal 24sata.hr.

Jorgos Krisidis iz Grčke se u Njemačku doselio 1984. godine, pa su ga kao Grka u Njemačkoj dodatno zanimali događaji u vezi grčke krize, a cijela situacija mu je bila i inspiracija.

Odlučio je smisliti jelovnik koji će nositi imena glavnih aktera krize. Jela je ukusom prilagodio tako da podsjeća na osobu čije ime nosi.

Angela Merkel, Volfgang Šojble
Angela Merkel, Volfgang Šojble

Tako u ovom restoranu možete pojesti odrezak od mladog bika s feta sirom i čilijem, a to je jelo smišljeno kako bi podsjećalo na bivšeg grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa.

Na jelovniku se može pronaći i grčki premijer Aleksis Cipras, njemački ministar finansija Volfgang Šojble, a na kraju može se pojestidesert "Slatka Angie".


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo