SAD: Pronađen ferari ukraden prije 29 godina - Vijesti.me
VRIJEDI IZMEĐU 40 I 50 HILJADA DOLARA

SAD: Pronađen ferari ukraden prije 29 godina

Pronađeni auto jedan je od najčuvenijih modela ferarija, a slavu može da zahvali i "ulozi", koju je imao u veoma popularnoj detektivskoj seriji iz 80-tih "Magnum", u kojoj ga je vozio Tom Selek

Ferari 308 GTS
Ferari 308 GTS (Foto: U.S. Customs and Border Protection)

Carina u luci u Los Anđelesu pronašla je u kontejneru čije odredište je bila Poljska, ferari, koji je ukraden prije skoro 29 godina, objavila je TV mreža Foks. 

Ferari 308 GTS-i iz 1981. godine otkriven je 8. aprila, tako što su se brojevi na carinskoj deklaraciji poklopili sa dokumentacijom za izvoz jednog drugog ferarija u Norvešku 2005. godine.  

Eksperti italijanskog proizvođača sportskih automobila pomogli su da se utvrdi pravi identitet auta, pa je tako trag odveo do policijskog izvještaja iz jula 1987. godine o kradji ferarija u okrugu Oranž u Kaliforniji.

Tadašnji vlasnik ferarija naplatio je odštetu od osiguravajuće kuće na ime krađe.

Pronađeni auto jedan je od najčuvenijih modela ferarija, a slavu može da zahvali i "ulozi", koju je imao u veoma popularnoj detektivskoj seriji iz 80-tih "Magnum", u kojoj ga je vozio Tom Selek.

Ukradeni ferari prešao je oko 72.000 kilometara i sada vrijedi između 40.000 i 50.000 dolara, što je tek malo manje nego što je vrijedo kad je bio nov. 


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo