San Francisko: Pivo kao jedan od motora ekonomije - Vijesti.me
"KOMBINACIJA STAROG ZANATA I URBANE NOTE"

San Francisko: Pivo kao jedan od motora ekonomije

Trenutno je 20 najuspješnijih proizvođača okupljeno u Udruženju pivara San Franciska, a još deset se nalazi u fazi planiranja i izgradnje i trebalo bi da počnu sa radom tokom 2015. godine

pivo
pivo (Foto: Shutterstock)

Ekonomija San Franciska stoji na čvrstim nogama IT sektora, ali CNN piše da je za njen rast podjednako pivarska industrija, prenosi B92.

Organizacija SFMade, koja se bavi promocijom proizvodnje u San Francisku, u posljednjem izvještaju ističe važnost lokalnih pivara i sve popularnijih mikro pivara, koje su doživjele pravi bum i postale drugi najjači proizvodni sektor u gradu poslije tekstilnog. 

"Trenutno imamo pravu eksploziju pivara u gradu. Sve one igraju na kartu kombinacije starog zanata sa jasnom urbanom notom", kaže Kejt Sofis, izvršna direktorka SFMade-a, a prenosi B92.  

Trenutno je 20 najuspješnijih proizvođača okupljeno u Udruženju pivara San Franciska, a još deset se nalazi u fazi planiranja i izgradnje i trebalo bi da počnu sa radom tokom 2015. godine.  

"Ljudi počinju da se okreću drugačijem ukusu, pivu proizvedenom u lokalnim pivarama i počinju da se vezuju za nove brendove", kaže Džastin Katalana, koji je sa bratom otvorio "Fort point bir kompani" prošle godine.  

Inače, pivarska industrija u cijelom svijetu cvejta posljednjih godina, a pogonsko gorivo stiže baš iz mikro-pivara i specijalizovanih barova, koji služe "domaće pivo", podsjeća B92. 


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo