Slike s Kenedijevog vjenčanja prodate za 34.000 dolara - Vijesti.me
NA AUKCIJI U BOSTONU

Slike s Kenedijevog vjenčanja prodate za 34.000 dolara

Vjenčanje Kenedijevih je bio veliki medijski događaj u to vrijeme u SAD. Taj događaj je u potpunosti tada pokrio časopis Lajf objavljivanjem fotografija više od 1.000 zvanica

Crno-bijele fotografije sa vjenčanja bivšeg američkog predsjednika Džona Kenedija i Žaklin Buvije prodate su sinoć za 34.000 dolara na aukciji u Bostonu, saopštila je kuća RR Okšen (Auction).

Fotografije, koje su napravljene na osnovu 13 originalnih negativa slika s vjenčanja, prodate su jednom ljekaru iz Las Vegasa, koji je želio da ostane anoniman.

Kenedijevi su se vjenčali 12. septembra 1953. godine u crkvi Svete Marije u Njuportu, južno od Bostona.

Na fotografijama su mladenci koji izlaze iz crkve i kako kasnije sjeku svadbenu tortu.

Bostonska aukcijska kuća navela je da je slike napravio nezavisni fotograf Frenk Ataman i da su pronađene u mračnoj komori drugog fotografa. Pretpostavlja se da te fotografije nisu nikada objavljene.

Vjenčanje Kenedijevih je bio veliki medijski događaj u to vrijeme u SAD. Taj događaj je u potpunosti tada pokrio časopis Lajf objavljivanjem fotografija više od 1.000 zvanica.

Kenedi je u tom vrijeme bio senator Masačusetsa, a posle sedam godina postao je predsjednik SAD.

Na aukciji je prodata razglednica koju su Kenedijevi uputili osoblju Bijele kuće nekoliko dana prije ubistva predsjednika, 22. novembra 1963. godine u Dalasu. Razglednica je prodata za 19.500 dolara.

Bostonska aukcijska kuća u septembru je prodala za 20.000 dolara kolekciju pisama koje je Kenedi slao porodici za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Prošle godine je prodat za više od 300.000 dolara automobil kojim su se vozili Kenedijevi nekoliko sati prije ubistva, kao i vjenčana zlatna burma Kenedijevog ubice, Lija Harvija Osvalda, za 108.000 dolara.


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo