Završeno saslušanje Sinđelića, Knežević i Mandić nisu prisustvovali - Vijesti.me
SVJEDOK SARADNIK DOŠAO U PRATNJI AGENATA

Završeno saslušanje Sinđelića, Knežević i Mandić nisu prisustvovali

Saslušanje je počelo jer je odbijen zahtjev Milana Kneževića koji je dostavio podnesak Specijalnom tužilaštvu u kojem traži da se saslušanje Sinđelića odloži dok se ne upozna sa spisima predmeta.

Aleksandar Sinđelić
Aleksandar Sinđelić (Foto: Savo Prelević)

U zgradi Specijalnog tužilaštva u Podgorici večeras oko 20.50 je završeno saslušanje svjedoka saradnika u predmetu pokušaja terorizma, Aleksandra Sinđelića koje je počelo jutros u 9.30 časova.

Advokati okrivljenih koji su prisustvovali saslušanju, tražili su da se današnje saslušanje završi do 17 časova, ali je njihov zahtjev odbijen. 

Prema podacima "Vijesti", Sinđelić je u pratnji agenata u zgradu doveden jutros u 6.30 časova. 

Saslušanju nisu prisustvovali osumnjičeni lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić.

Oni su iskoristili zakonsko pravo da ne moraju kao stranka u postupku da prisustvuju saslušanju svjedoka saradnika i poslali su svoje advokate.

Saslušanje je počelo jer je odbijen zahtjev Milana Kneževića koji je dostavio podnesak Specijalnom tužilaštvu u kojem traži da se saslušanje Sinđelića odloži dok se ne upozna sa spisima predmeta.

Sinđelić se početkom novembra volšebno našao u Crnoj Gori, predao se istražiteljima i tada je uhapšen.

Iz tužilaštva su prethodno ponavljali da je on sa Bratislavom Dikićem organizator dvadesetočlane grupe koja je planirala da ubija građane i tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, a Beograđanin im je preko medija odgovarao da nema veze sa tim, da “Milo pali travu i lupa gluposti”...

Nakon što je tužiocima priznao krivicu i dobio status svjedoka saradnika, izveden je iz Istražnog zatvora. Tužilaštvo ga od tada, uz pomoć drugih organa bezbjednosti, čuva na tajnoj lokaciji u Crnoj Gori.

“Vijesti” su ranije objavile da se Sinđelić crnogorskim vlastima navodno predao iz straha da ga ne ubiju osumnjičeni ruski organizatori pokušaja državnog udara, nakon što je plan propao, a on navodno uzeo 200.000 eura za to.

Najprije zatražio zaštitu kod srpske BIA, a potom je vladinim avionom po njega u Beograd otišao glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.


Najčitanije iz sekcije Zabava