Zbog utaje poreza još sedmoro iza rešetaka - Vijesti.me
ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA

Zbog utaje poreza još sedmoro iza rešetaka

Iz SDT-a i policije ranije su saopštili da uhapšene sumnjiče da su osnovali preko 20 preduzeća u Crnoj Gori, preko kojih su izdavali fiktivne fakture za neizvršene usluge, robu i radove i sa računa pravnih lica neosnovano podigli više miliona eura čime je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od više stotina hiljada eura

hapšenje, lisice
hapšenje, lisice (Foto: Shutterstock.com)

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana sedmorici osumnjičenih za  utaju poreza na organizovan način.

Pritvor je određen četvorici navodnih organizatora 16-člane kriminalne grupe -  Darku Vlahoviću (41), Aleksandru Mitroviću (65), Saši Ćosoviću (52) i Ivanu Živkoviću (36), ali i Radovanu Bulatoviću (48), Miloradu Laleviću (55) i Veliboru Kanakarašu (43) osumnjičenima za utaju poreza.

Bulatovićev branilac, advokat Srđan Lješković, "Vijestima" je kazao da Specijalno državno tužilaštvo njegovom klijentu na teret stavlja samo utaju poreza i  da ga više ne sumnjiče za pranje novca i organizaciju kriminalne grupe.

Vlahovićev branilac, advokat Božo Milonjić, potvrdio je da je sudija odredio pritvor njegovom klijentu.

Sedmoricu saslušanih i ranije uhapšene Dragana Savića (60), Dragog Stanišića (42), Slobodana Ukropinu (55), Sava Vujačića (35) i državljane Makedonije Grujicu Jovanovskog (46), Zlatka Cvetanova (39), Danijelu  Arsovsku (32),  V. Č. (30) i Elizabetu Stojanovsku (43) Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su koristeći 23 kompanije, oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada eura.

Navodno, najčešće koristili građevinske kompanije, u kojima su neki od njih vlasnici. Iz SDT-a i policije ranije su saopštili da uhapšene sumnjiče da su osnovali preko 20 preduzeća u Crnoj Gori, preko kojih su izdavali fiktivne fakture za neizvršene usluge, robu i radove i sa računa pravnih lica neosnovano podigli više miliona eura čime je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od više stotina hiljada eura.


Najčitanije iz sekcije Zabava