Zeković: Kao Konjeviću, i meni su iz policije pokušali da smjeste - Vijesti.me
PODRŠKA MINISTRU

Zeković: Kao Konjeviću, i meni su iz policije pokušali da smjeste

“Primjer jasno potvrđuje da policijska organizacija nije oslobođena od onih koji ne samo da nisu profesionalci posvećeni policijskoj misiji i vladavini prava, već ih motiviše kriminal i centri moći izvan same policije,” kazao je Zeković

Aleksandar Saša Zeković, Raško Konjević
Aleksandar Saša Zeković, Raško Konjević (Foto: Aleksandar Saša Zeković)

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković najoštrije je danas osudio pokušaj profesionalne i lične diskreditacije ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, dan nakon što je uhapšen policijski inspektor Đoka Golubović pod sumnjom da je lažirao sadržaj jedne od svojih službenih zabilješki u kojoj piše da je  ministar koristio usluge prostitutke.

Konjević je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da je tim povodom u petak podnio prijavu, nakon što je saznao da mu policajci u sprezi sa kriminalcima i medijima pripremaju ličnu i profesionalnu diskreditaciju.

“Pokušaj diskreditacije ministra u Vladi i čelnika jedne od najuglednijih i najstarijih političkih partija u Crnoj Gori od strane službenika policije je krajnje zabrinjavajući slučaj,” ocijenio je Zeković, dodavši da Konjević ima punu podršku Savjeta. 

“Primjer jasno potvrđuje da policijska organizacija nije oslobođena od onih koji ne samo da nisu profesionalci posvećeni policijskoj misiji i vladavini prava, već ih motiviše kriminal i centri moći izvan same policije”.

Zeković je napomenuo da je svojevremeno i sam bio žrtva sličnih pokušaja diskreditacije, koja je, kako je kazao, planirana i sprovođena od strane policije. Izostalo je krivično gonjenje I taj slučaj je zastario. 

“Srećom, po vas i demokratsku javnost, danas se Crna Gora izgrađuje u državu sa funkcionalnim institucijama koje su autonomne i u stanju da zaštite ljudska prava i slobode svih građana”, navodi se u poruci podrške Konjeviću. 

Ovo je, smatra Zeković, odlučujući trenutak da se preduzmu dosljedni i intenzivni napori kako bi se sačuvao i omogućio dalji razvoj policijskog integriteta u Crnoj Gori.


Najčitanije iz sekcije Zabava