Upoznajte mačka koji je 10 godina vodio dvostruki život!

Još 2000. godine Alis Aleksander nabavila je sijamskog mačka i nazvala ga Ming, po njegovoj navici da se stalno šeta po komšiluku (eng. mingle). On je po svemu sudeći ozbiljno shvatio svoje ime i riješio da ga i opravda
137 pregleda 2 komentar(a)
mačka, mačke, Foto: Shutterstock
mačka, mačke, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.06.2016. 15:52h

Jedan sijamski mačor izazvao je spor između dvije porodice iz Velingtona, na Novom Zelandu, koje tvrde da je mačor baš njihov kućni ljubimac.

Gotovo deset godina mačak je vodio dvostruki život i šetao od kuće Smitovih do kuće porodice Aleksander, pretvarajući se da im je kućni ljubimac. Izgleda da mu je bilo lijepo i kod jednih i kod drugih, pa nije mogao da odluči kome pripada...

Još 2000. godine Alis Aleksander nabavila je sijamskog mačka i nazvala ga Ming, po njegovoj navici da se stalno šeta po komšiluku (eng. mingle). On je po svemu sudeći ozbiljno shvatio svoje ime i riješio da ga i opravda!

Jednom je čak zaspao u tuđem kamionu, pa ga je porodica pronašla na drugom kraju grada!

Četiri godine kasnije Aleksandrovi su primijetili da se Ming kući vraća sit i bez ogrlice na kojoj je bilo ispisano njegovo ime i broj telefona vlasnika. Nisu tome pridavali mnogo pažnje, sve dok 2010. Ming nije nestao. Porodica ga je tražila, oblijepila grad plakatima, a Ming se vratio tek 2014. godine, četiri godine nakon nestanka.

Tada su mu ugradili čip i stavili mu novu ogrlicu, ali to nije mnogo pomoglo, jer je Ming opet nestao. Mjesec dana kasnije vratio se s obrijanom nogom, po kojoj se vidjelo da je bio kod veterinara zbog neke intervencije. To je zabrinulo vlasnike, pa su riješili da oblijepe grad plakatima i obavijeste sugrađane da je on njihov mačak!

"Znala sam da ga je neko zbrinuo za to vrijeme, a nakon nedjelju dana javila mi se žena koja je tvrdila da Ming već neko vrijeme živi sa njima".

Žene su tada ustanovile da je mačak vodio dvostruki život, da se povremeo zvao Ming, a povremeno Klio. Kada je nestao na nekoliko godina od porodice Aleksander, Smitovi su ga poveli sa sobom u drugi grad, pa ga zbog toga dugo nije bilo u prvobitnom domu.

Glenda Smit bila je u nevjerici kada joj je Alis Aleksander ispričala da je Ming, ili Klio, njihov mačak.

"Nisam mogla da vjerujem! Klio je mačak mog supruga i on je već devet godina sa nama. Mislili smo da je napušten pa smo ga udomili. Kad god je dolazio kod nas nije nosio nikakvo obilježje vlasnika. On je sada dio porodice, volimo ga i on nas voli, zbog čega nam se uvijek i vraća", rekla je Glenda Smit.

S druge strane, njegova prvobitna vlasnica Alis želi da se Ming vrati njima.

"Teško je... Mi njega mnogo volimo i želimo da bude srećan. Plašimo se da će Smitoviponovo da se odsele i da ga više nećemo vidjeti, što bi nas slomilo... On sada ima 15 godina i zaslužio je mnogo pažnje i ljubavi..."

Sudbina mačka koji je uživao u čarima dvostrukog života i dalje nije odlučena, ali je dobra stvar u cijeloj priči što obje porodice kao prioritet u rješavanju ovog problema ističu Mingovu, odnosno Kliovu - sreću! To je ipak najvažnije!

Životinje.rs

Bonus video: