To je moj pas: Djevojčica bez stopala dobila psa bez šape

"Mnoga djeca ne vide drugu djecu ili pak životinje koje imaju isti problem kao oni"
110 pregleda 0 komentar(a)
Dan i Safir, Foto: Screenshot (YouTube)
Dan i Safir, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.04.2015. 11:51h

Prije devet sedmica na svijet je došao bijeli njemački ovčar. Iako je bio zdrav i veseo pas, on se nažalost rodio bez jedne prednje šapice. Ali, to nije obeshrabrilo njegovu vlasnicu Karen Ridl koja kao da je predosjećala da njega očekuje nešto zaista posebno, piše GreenVilleOnline.

Tako je i bilo. Bijeli pas je u ponedjeljak upoznao Safir Džonson, djevojčicu koja se rodila bez oba stopala. Samo nekoliko trenutaka nakon što su se sreli, prijateljstvo je rođeno.

"Mnoga djeca ne vide drugu djecu ili pak životinje koje imaju isti problem kao oni", izjavio je otac djevojčice Metju Džonson.

"Zaista je lijepo što su nam poklonili psa i to će biti od velike koristi za našu Safir", objasnio je.

Pas je dobio ime Lt. Dan prema jednom od likova iz filma "Forrest Gump" koji nema obje potkoljenice.

Iako su vlasnici savjetovali da ga uspava, ona nije htjela da ni da pomisli na to. Znala je da će Dan u nečiji život unijeti mnogo sreće, što se na kraju i dogodilo.

Karen je nazvala bolnicu u kojoj se tada nalazila mala Safir i rekla da bi rado štene poklonila nekome u terapijske svrhe. Kada su djevojčici pokazali sliku psa, ona je uskliknula: "To je moj pas. On je baš poput mene!"

Pas će pomoći djevojčici u socijalizaciji i pronalasku prijatelja. Kada vide psa koji nema jednu šapu, djeca će lakše razumjeti u kakvoj je situaciji Safir, objašnjavaju ljekari, piše USA Today.

24sata.hr

Bonus video: