U subotu akcija javnog udomljavanja pasa: Oni obogaćuju život čovjeka

70 pregleda 2 komentar(a)
udomljavanje pasa, Foto: Spas
udomljavanje pasa, Foto: Spas
Ažurirano: 20.02.2015. 15:31h

Akcija javnog udomljavanja pasa iz Skloništa za napuštene životinje u Podgorici, biće održana sjutra, na Trgu republike, od 11 do 14 sati.

Organizator akcije je neformalna grupa "Spas".

Njihovi volonteri, u saradnji sa NVO Ruka-šapi, u subotu će na podgorički Trg izvesti šest pasa iz Skloništa, u nadi da će im pronaći stalni dom.

“Podgorica, kao i svi gradovi u Crnoj Gori, ima veliki problem sa uličnim psima. Neki od njih su napušteni, neki su oduvijek na ulici, bilo kako bilo - mnogo ih je. Sklonište ima jako mali kapacitet, ima mjesta za svega 60 pasa, i kako psi konstantno pristižu, oni koji su u azilu duže od 30 dana moraju biti uspavani, da bi ustupili mjesto novim psima. Odlučili smo da je javno izvođenje tih pasa među ljude, najbolji način da ih približimo njima i da razbijemo predrasude koje naši ljudi imaju o ljubimcima. Ljubimac obogaćuje i oplemenjuje život čovjeka, a mi želimo to i da pokažemo kroz šest predstavnika iz azila kojima ćemo, nadam se, sjutra naći dom”, kazala je Tajana Nedić, jedna od organizatorki akcije.

Osobe zainteresovane za udomljavanje u subotu će na akciji moći da se prijave kao potencijalni udomitelj za psa koji im se dopada. Oni će tokom akcije moći da vide i fotografije odraslih pasa iz skloništa.

Kao što je to inače praksa prilikom udomljavanja pasa iz skloništa, nakon prijave zainteresovanih se provjeravaju uslovi u kojima planiraju da drže pse.

Ukoliko je više osoba zainteresovano za istog psa, pas će biti udomljen kod osobe koja ima najbolje uslove, one koji odgovaraju karakteru psa, njegovoj veličini, rasi, ako je rasan, i navikama.

Udomljavanje u SKloništu je četvrtkom, od 15.00 do 18.00 sati.

Bonus video: