Lazarus - pas koji je tri puta prevario smrt

120 pregleda 1 komentar(a)
Lazarus, Foto: Beta/AP
Lazarus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2014. 09:01h

Na prvi pogled, Lazarus je jedan sasvim običan pas. Njegova životna priča se, međutim, razlikuje od priča svih drugih pasa.

Ovaj ljepotan dobio je ime po biblijskom Lazaru, koji je vraćen iz mrtvih. Kuci iz ove priče to se dogodilo čak tri puta, piše portal Životinje.rs.

Volja za životom ovog četvorogodišnjeg mješanca iz Alabame je toliko jaka, da u smrt nije uspjela da ga otera ni teška saobraćajna nesreća, niti dva pokušaja eutanazije koji su uslijedili.

Nakon nesreće iz koje se, prema riječima veterinara, samim čudom spasio, Lazarus se našao u prihvatilištu za napuštene životinje, jer ga je vlasnik ostavio na ulici kada je odlučio da se odseli. Njemu je dat rok od sedam dana da pronađe dom, a kako se za to vreme niko nije javio, odlučeno je da bude uspavan.

Na njegovu sudbinu trebalo je da stave tačku 10. septembra, kada je zakazana eutanazija.

"Veterinari su došli da uspavaju pse jedne večeri, u zakazano vrijeme. Kada su to uradili, ostalo je da provjere da li su srca pasa prestala da rade. Veterinar je primijetio da Lazarusovo srce još daje jedva primjetne znake života, pa je ponovio postupak", pričaju zaposleni u prihvatilištu gdje se odlučivalo o sudbini psa.

Kada je ponovo provjerio rad srca, veterinar je zaključio da je drugi pokušaj izveden uspješno i da je životinja mrtva.

Međutim, kada je osoblje ujutru ušlo u prostoriju, očekivao ih je šok: ne samo da je Lazarus bio živ, već je i pojeo ostatak "posljednje" večere koja mu je poslužena prethodne večeri!

Pas je, prirodno, bio slab i preplašen, ali je bio živ.

Iako ga je smrt prečesto progonila, njegov trenutak još nije došao: nakon stresa koji je preživio sreća se okrenula, pa je pronašao vlasnika koji je odlučio da se stara o njemu.

Pas se u potpunosti oporavio, počeo je da jede, kreće se i ponaša kao zdrav i zadovoljan pas. Prema riječima novog vlasnika, Lazarus je dobar i poslušan pas, koji umije da pokaže emocije, ali zna šta je lijepo ponašanje.

"On je jedan poseban pas. On je čudo. Ko ne bi pružio ruku spasa stvorenju sa tako jakom voljom za životom", zaključuje vlasnik.

Bonus video: