Ovaj pas je apsolutni pobjednik Uskršnjeg "Adriatik kupa" u Baru

"Ovo je vrhunski pas koji je pobjeđivao na brojnim svjetskim izložbama, i nama je bila čast što je bio na ovoj izložbi, a imali smo zaista mnogo vrhunskih pasa. Imali smo pse iz svih evropskih zemalja, kuriozitet je da su prvi put došli izlagači iz Albanije, a bilo je i izlagača iz Australije, SAD i Malezije", rekao je Miodrag Vreteničić, predsjednik barskog Kinološkog kluba "Jadran" koji je organizovao kup
1568 pregleda 0 komentar(a)
Pas rase  "lasa apso" je apsolutni pobjednik, Foto: Radomir Petrić
Pas rase "lasa apso" je apsolutni pobjednik, Foto: Radomir Petrić

Pas rase "lasa apso" iz Australije, apsolutni je pobjednik trodnevnog Uskršnjeg "Adriatik kupa" koji je danas okončan u Baru.

U konkurenciji pudle standard, australijskog ovčara i oštrodlakog minijaturnog jazavičara, sudija Andraš Koroš, predsjednik Kinološkog saveza Mađarske, izabrao je "lasa apso" za najljepšeg psa ove velike kinološke smotre kojom je na terenima sportskog centra u sva tri dana prodefilovalo skoro 2.400 pasa svih FCI grupa.

"Ovo je vrhunski pas koji je pobjeđivao na brojnim svjetskim izložbama, i nama je bila čast što je bio na ovoj izložbi, a imali smo zaista mnogo vrhunskih pasa. Imali smo pse iz svih evropskih zemalja, kuriozitet je da su prvi put došli izlagači iz Albanije, a bilo je i izlagača iz Australije, SAD i Malezije. Gosti su oduševljeni ovim prostorom, kažu da će doći i iduće godine, i tada očekujemo još veću izložbu, za koju smo potpuno spremni, objavili smo sudijsku listu sa vrhunskim imenima iz Evrope i svijeta", rekao je Miodrag Vreteničić, predsjednik barskog Kinološkog kluba "Jadran" koji je organizovao kup.

U petak je održana nacionana izložba pasa svih rasa CAC Bar, a juče međunarodna izložba pasa CACIB 1 i pet "specijalki" - terijera tipa bul, jazavičara, pudli, dobermana i francuskih buldoga.

Danas je održana druga međunarodna lzložba CACIB 2, proglašeni su najbolji po klasama i izabran apsolutni pobjednik.

Bonus video: