Bei Bei se privikava na svoj novi dom u Kini

Bei Bei je rođen putem vještačke oplodnje pandi Mei Sjang i Tian Tian iz Zoo vrtu u Vašingtonu 2015. godine
658 pregleda 0 komentar(a)
Bei Bei je bio omiljena životinja u Zoološkom vrtu u Vašingtonu, Foto: Reuters
Bei Bei je bio omiljena životinja u Zoološkom vrtu u Vašingtonu, Foto: Reuters

Mužjak pande Bei Bei, koji je iz Amerike stigao interkontinentalnim letom u svoj novi dom u Kini, sada se na njega privikava.

Bei Bei bio je omiljena životinja u Zoološkom vrtu u Vašingtonu gdje je rođen i gdje je proveo prve četiri godine svog života.

Prema dogovoru sa kineskom vladom, Zoološki vrt treba da vrati pandu u Kinu poslije četiri godine kao dio programa za očuvanje te ugrožene životinjske vrste.

Bei Bei, panda
Bei Bei je rođen putem vještačke oplodnje(Foto: Reuters)

On se sada navikava na bazu Centra za istraživanje i očuvanje džinovskih pandi u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan.

Bei Bei će biti u karantinu mjesec dana dok se prilagodi na vremensku razliku, nauči da jede lokalnu hranu i privikne se na sečuanski dijalekt, javila je kineska televizija CCTV.

Bei Bei je rođen putem vještačke oplodnje pandi Mei Sjang i Tian Tian iz Zoo vrtu u Vašingtonu 2015. godine.

Njegovo ime koje znači "dragocjeno blago" na kineskom, zajedno su izabrale tadašnja prva dama SAD Mišel Obama i supruga kineskog predsjednika Si Đinpinga Peng Lijuan.

On je brzo postao vrlo popularan u vašingtonskom zoo vrtu.

Sa svojom njegovateljicom, veterinarom i 23 kilograma bambusa Bei Bei je prevezen privatnim avionom koji je obezbijedila kompanija Fedeks, na čijem trupu je nacrtan panda, takozvani Panda ekspres.

Bei Bei se izgleda dobro prilagođava svom novom okruženju, javila je kineska televizija CCTV i dodala da je pojeo šest kilograma bambusa za doručak.

Bonus video: