Psi otrovani u Štoju, štene spaseno

Aktivisti kažu da su psi trovani i prije sedam dana u blizini Bregvije
1408 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Štoju, preko puta ulaza za Kopakabanu, juče su jedan ili više za sada nepoznatih počinilaca otrovali dva neudomljena psa, dok je jedno štene preživjelo zahvaljujući brzoj reakciji građanskih aktivistkinja Marine Čađenović i Dine Čoba.

"Ti psi bili su tu nekoliko dana. Hranili smo ih, bili su pitomi ali su ipak nekom zasmetali. Štene smo jedva spasili jer smo ga našli na vrijeme iako je bilo polumrtvo", ogorčena je Čađenović, koja je slučaj prijavila policiji i veterinarskoj inspekciji.

Kaže da to nije prvi slučaj i da su dva psa takođe otrovana prije sedam dana u blizini Bregvije.

"Plašim se da ti isti koji su uradili ovo ne bace otrov i preko moje ograde. Ja pitam, ako meni treba recept i za najobičniji lijek u apoteci, kako neko može da kupuje otrov bez uslova i ograničenja“, kaže Čađenović.

Ona ne zna ko je otrovao pse.

"Možemo samo da sumnjamo, ali sada kada u naselju nema puno ljudi, valjda je lakše pronaći počinioca“, kaže ona i podsjeća da su početkom ljeta, trovanja pasa redovna.

"Zato me ovo sada iznenadilo. Ali tome svakako moramo stati na put i zbog tih nesretnih životinja ali i zbog ružne reklame koju šaljemo u svijet. Ljudi čitaju, stranci se interesuju kuda će i gdje sa svojim ljubimcima“, kaže Čađenović.

Bonus video: