Mačka se nakon 11 godina lutanja vratila vlasnici

Vlasnica nije mogla da vjeruje da je njena mačka, koja danas ima 17 godina, još uvijek živa
5896 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Mačka Misi je 2009. godine pobjegla iz automobila Iv Mekdonel u Birmingemu i uprkos brojnim nastojanjima, vlasnica godinama nije uspjela da je pronađe.

Nedavno su susjedi u četvrti Hol Grin primijetili mačku nalik Misi kako se vrzma oko odlagališta za smeće, i odveli je u centar za zaštitu životinja, gdje je čipovana, piše BBC.

Ustanovljeno je da je sve vrijeme živjela na ulici desetak kilometara od Ivinog doma. Vlasnica nije mogla da vjeruje da je njena mačka, koja danas ima 17 godina, još uvijek živa.

"Nikad je nisam preboljela i nikad nisam prestala da mislim na nju. Nikad ne zaboravite svoje ljubimce, oni su nezamjenjivi", rekla je Iv.

Misi je pobjegla u trenutku kada je Mekdonel izišla iz automobila da bi kupila mlijeko.

Ali Šah i njegova majka Selma često su viđali Misi kako kampuje na betonu blizu njihovog doma. Zimi je spavala na kontejneru za smeće ili na gomili smeća.

"Kad sam razgovarala s muškarcem do čije kuće vodi taj puteljak, on mi je ispričao da je mačka jedan dan samo krenula za njim, ali da je nisu pustili u kuću", kazala je Iv.

Ipak, Ali i njegova majka su počeli da hrane Misi i ubrzo su joj izgradili drvenu kućicu u koju je mogla da se skloni.

Pošto je Ali majci poslao snimak Misi kako spava napolju na kiši, ona je pristala na to da je puste u kuću. Tamo je ostala nekoliko dana prije odlaska u centar za zaštitu životinja.

Bila je toliko mršava da su joj se na leđima vidjeli pršljenovi, kazala je Mekdonel, dodavši da su je, kad je ugledala Misi, preplavila osjećanja.

Mačka je u međuvremenu izgubila zube, pa mora da jede posebnu hranu za mačke.

"Prošla je kroz ružan period, ali to je ipak još uvijek moja maca", kazala je Mekdonel.

Bonus video: