BENGALSKI TIGAR

Kovid je novi stanovnik zoo vrta u Meksiku

Vlasnik zoološkog vrta kaže da je ime tigriću dala njegova kći, koja je željela da podigne svijest javnosti o ekološkim pitanjima, uprkos pandemiji koja je paralizovala pola svijeta
1239 pregleda 0 komentar(a)
Tigrić Kovid, Foto: Screenshot
Tigrić Kovid, Foto: Screenshot

Vlasnici privatnog zoološkog vrta u istočnom Meksiku svoju su prinovu, tigra od nepunih mjesec dana odlučili nazvati - Kovid (Covid).

Vlasnici meksičkog zoološkog vrta kažu da je tigrić, koji je došao na svijet 15. marta, zasad malen i veseo i više nalikuje plišanoj igrački nego bengalskom tigru, ali njegove su kandže već oštre i bez sumnje će jednoga dana kad odraste biti opasan. Poput Covida-19, kažu u šali.

"Dolazak tigrića Kovida na svijet nevjerovatan je poklon za naš zoološki vrt. S obzirom na sve što se trenutno događa u svijetu, on je naša tračak nade", rekla je Kicija Rodrigez, veterinarka porodičnog zoološkog vrta "Bio Zoo" koji se nalazi u Kordobi u državi Verakruz, istočno od grada Meksika.

Vlasnik zoološkog vrta, Gonzalo Rodrigez, kaže da je ime tigriću dala njegova kći, koja je na taj način željela da podigne svijest javnosti o ekološkim pitanjima, uprkos pandemiji koja je paralizovala pola svijeta.

"Ime u sebi nosi nadu. To je naziv virusa koji nas upravo uči da trebamo voditi više računa o sebi i o svojim bližnjima, ali da istovremeno moramo razmisliti i o potrebi očuvanja planete na kojoj živimo", kazao je Rodrigez.