PREDSJEDNIK RUSIJE POKLONiO LJUBIMCA PRiJE OSAM GODINA

Mačka koju je Putin poklonio japanskom guveneru u kućnom karantinu: Strah od korone

"Želimo da Mir nema kontakt ni sa kim van naše porodice i nadamo se da će opasnost koja prijeti i ljudima i životinjama ubrzo proći", rekao je guverner
2962 pregleda 0 komentar(a)
Sibrska mačka, Foto: Shutterstock
Sibrska mačka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2020. 21:28h

Mir (Svijet), sibirska mačka koji je ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio guverneru japanske prefekture Akita Norihisu Satakeu u februaru 2012. godine, stavljena je u kućni karantin zbog sumnje na koronavirus, saopštio je guverner, prenosi Tanjug.

Mir živi u guvernerovoj kući zajedno sa šest drugih mačaka.

"Bili smo veoma uznemireni vešću da je koronavirus registrovana kod kućnih mačaka u SAD", rekao je guverner i dodao da su zbog toga svoje kućne ljubimce stavili u izolaciju dok ne prođe opasnost od zaraze.

"Želimo da Mir nema kontakt ni sa kim van naše porodice i nadamo se da će opasnost koja prijeti i ljudima i životinjama ubrzo proći", rekao je guverner.

On je rekao da je mačka osam godina dio porodice.

"Ima mirnu narav, odličan apetit, snažan je i srećan", kazao je guverner i dodao da ovaj kućni ljubimac ima posebno mjesto u njegovom životu.

“Kad god ga pogledam, osjećam smirenost,” naglasio je Norihiso Satake.

U ljeto 2012. guverner je Putinu poklonio psa kao znak zahvalnosti Rusiji koja je pritekla u pomoć Japanu nakon razarajućih zemljotresa i cunamija u martu prethodne godine.

Zauzvrat je Putin guverneru poklonio sibirsku mačku.