Pogledajte snimak srna na solilu u zaštićenom području NP Biogradska gora

"Životinjski i biljni svijet zaštićenih područja posebno je bogatstvo naše zemlje i samo zajedničkim djelovanjem svih subjekata i svih članova društvene zajednice i odgovornim odnosom prema prirodi, ovo bogatstvo ostaće sačuvano za buduće generacije"

14655 pregleda 334 reakcija 5 komentar(a)
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Kamere zamke u Nacionalnom parku Biogradska gora zabilježile su snimak na kojima se primjećuju dvije odrasle jedinke srne i lane, kao i fotografije neposrednog susreta košute i lisice, te četiri košute okupljene oko solila.

Službe zaštite NP Biogradska gora, kako je saopšteno iz JP Nacionalni parkovi, redovno obilaze hranilišta i mjesta gdje su postavljena solila kako bi divljač u jesenjim i zimskim mjesecima imala potrebne zalihe soli i hrane.

"Životinjski i biljni svijet zaštićenih područja posebno je bogatstvo naše zemlje i samo zajedničkim djelovanjem svih subjekata i svih članova društvene zajednice i odgovornim odnosom prema prirodi, ovo bogatstvo ostaće sačuvano za buduće generacije", navodi se u saopštenju JP Nacionalni parkovi.

Iz ovog preduzeća poslasi su snimak sa kamera zamki koje su zabilježile nekoliko srna na solilu u ovom zaštićenom području.

Bonus video: