Uspavan čuveni Kelnov jarac: Simbol kluba uginuo u 15. godini

Henes VIII je postao prvi jarac koji je život nakon dužnosti nastavio u zoološkom vrtu

3470 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Jarac Henes VIII, simbol fudbalskog kluba Keln, uspavan je 21. aprila, saopštio je njemački prvoligaš.

Henes VIII bio je maskota Kelna od 2008. do 2019. godine, kada je zbog zdravstvenih problema napustio svoju dužnost i otišao u penziju.

Henes VIII je uspavan u 15. godini zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, a stručnjaci iz zoološkog vrta u Kelnu saopštili su kako je odluka donesena nakon temeljne analize.

“Henes VIII je specijalan jarac. Izabran je online glasanjem 2008. godine i doživio je mnogo uspona i padova u svojoj karijeri. Pokazao je svoj temperament kada je pobjegao sa povoca 2014. i uspio da pobjegne brojnim ljudima koji su pokušali da ga uhvate. Ispratio je tim tokom dva ispadanja iz Bundeslige i dva povratka u prvu ligu. Bio je tu da dočeka naše internacionalne goste tokom sezone u Evropi. Odlučili smo da ga uspavamo jer je to bio jedini način da izbjegnemo da ga gledamo u bolovima. Sa ponosom ćemo se sjećati Henesa VIII”, saopštio je potpredsjednik Kelna Ekhard Zauren.

Henesa VIII, koji je postao prvi jarac koji je život nakon dužnosti nastavio u zoološkom vrtu, naslijedio je 2019. godine Henes IX.

Tradicija jarčeva kao simbola Kelna datira od 1950. godine, kada je lokalni direktor cirkusa poželio klubu sreću tako što im je poklonio jarca.

CUKO.ME

Bonus video: