Pas prijavljen kao ukraden pronađen nakon sedam godina 1.500 kilometara od svog doma

“On je živio sa porodicom posljednjih pet godina. Oni nijesu bili svjesni da je čipovan i da je prijavljeno da je ukraden. Zahvalni smo toj porodici koja je imala razumijevanja i vratila psa prvobitnoj porodici”

7491 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici za Agencije kontrolu životinja u američkoj saveznoj državi Mičigenu pronašli su psa koji je nestao na Floridi još 2014. godine!

Peper, maleni mješanac jorkija, pronađen je u Šarlotu, saopšteno je iz agencije Iton okruga za kontrolu životinja.

“Možete samo da zamislite šok koji je nastao kada je saopšteno vlasnicima da je njihov pas, nestao 2014. godine, pronađen 1.500 kilometara od kuće”, piše u Facebook postu ove agencije.

Peper je imao šest godina kada je nestao iz doma na Floridi. Bio je čipovan, ali mu se u trag nije moglo ući. Pronađen je tako što je na oglasima njegov prvobitni vlasnik naišao post sa oznakom “pronađen” i prepoznao svog ljubimca.

Pas je pak imao drugog vlasnika, u slučaj je uključena i policija koja je skeniranjem čipa otklonila dileme ko je stvarni vlasnik životinje. Policija je i saopštila kako je ovaj maleni cuko stigao do Floride.

“On je živio sa porodicom posljednjih pet godina. Oni nijesu bili svjesni da je čipovan i da je prijavljeno da je ukraden. Zahvalni smo toj porodici koja je imala razumijevanja i vratila psa prvobitnoj porodici”.

“Ovo je još jedan dokaz koliko je bitno čipovanje ljubimaca. Kroz samo par minuta mogli smo da pronađemo vlasnike. Sjajno, zar ne”, zaključuje se u postu Iton okruga za kontrolu životinja.

Bonus video: