udomljena dok je bila štene

Ženka psa Lu ušla u Ginisovu knjigu rekorda zbog dugih ušiju

Vlasnica se nada da će Luina pobjeda nadahnuti ljubitelje životinja da "prihvate specifičnosti svojih ljubimaca i da ih, takve kakvi jesu, uvijek vole"

5504 pregleda 109 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Guinness World Records
Foto: Guinness World Records

Lu (Lou), trogodišnja ženka psa iz Sjedinjenih Država i njene uši rekordne dužine od skoro 34 centimetra našle su se među podacima nove Ginisove knjige rekorda za 2022. godinu, piše Dejli mejl.

Lu vam ne može pružiti šapu, ali može svoje dugo uho, a svaki ‘preklop’ njenih ušiju dugačak je oko 34 centimetra.

Lu je završila u trci za rekord pošto je njena vlasnica u doba pandemije i lokdauna imala više vremena za druženje s ljubimicom te je otkrila da se razlikuje od drugih pasa iste pasmine.

Pejdž Olsen je Ginisu ispričala da je Lu udomila dok je bila štene. Kazala je da je to bila ljubav na prvi pogled i da su "izuzetno duge" uši prevagnule u odluci da je udomi.

pas Lu
foto: Guinness World Records

Dužina Luinih ušiju ostala je neprimijećena dok ih Olsen, veterinarska tehničarka nije izmjerila u vrijeme pandemije, prenosi agencija Hina.

Tada je odlučila da je prijavi za Ginisovu knjigu rekorda.

Olsen je rekla da Lu u svakodnevnom životu ne smetaju njene dugačke uši i da ne zahtijevaju posebno održavanje, osim mjesečne provjere čistoće.

Dodala je kako se nada da će Luina pobjeda nadahnuti ljubitelje životinja da "prihvate specifičnosti svojih ljubimaca i da ih, takve kakvi jesu, uvijek vole".

Preporučujemo za Vas