Da li pravite ove greške prilikom kupanja psa

Možda ste čuli da je šampon za bebe dobra zamjena za pseći, ali čak i ti šamponi imaju drugačiju pH vrijednost od one koja je potrebna koži psa. Zato uvijek koristite specijalne šampone za pse ili ukoliko ljubimac ima problema sa kožom, posavjetujte se sa veterinarom
107 pregleda 0 komentar(a)
pas, kupanje, Foto: Shutterstock
pas, kupanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2017. 16:14h

Ukoliko vaš pas ne voli kupanje, nije jedini. Mnogi psi pokušavaju da pobjegnu ili da se sakriju ispod kreveta kada je vrijeme za kupanje, ali to ne mora da bude tako.

Kako biste psa okupali bez stresa, pročitajte koje greške treba da izbjegnete.

Ne jurite ga

Sigurno vam je poznata scena u kojoj jurite psa niz hodnik kako biste ga odvukli do kupatila. To može biti vrlo stresno i za vas i za psa. Umjesto toga, mirno ga namamite poslasticama i pohvalama da uđe u kadu ili tuš-kabinu.

Nemojte koristiti hladnu vodu

Da li uživate u tuširanju hladnom vodom? Ne uživa ni vaš pas. To može biti neprijatno iskustvo za ljubimca zbog kog bi mogao da razvije strah od kupanja. Zato koristite toplu ili mlaku vodu, ali nikad vrelu ili hladnu.

Nemojte prati lice psa tušem

Psima ne prija osjećaj vode iz tuša po licu. Umjesto toga, koristite nakvašen peškir kako biste mu očistili lice, a kada ispirate vrat i vrh njegove glave, podignite njušku i bradu psa kako mu voda ne bi ušla u oči ili uši.

Ne koristite šampon za ljude

Možda ste čuli da je šampon za bebe dobra zamjena za pseći, ali čak i ti šamponi imaju drugačiju pH vrijednost od one koja je potrebna koži psa. Zato uvijek koristite specijalne šampone za pse ili ukoliko ljubimac ima problema sa kožom, posavjetujte se sa veterinarom.

Nemojte koristiti jak fen

Ako imate psa sa dlakom kojoj je potrebno više od peškira kako bi se osušila, fen može biti koristan. Međutim, imajte na umu da se neki psi boje buke. Ako koristite isti fen kao za vašu kosu, podesite toplotu vazduha na srednju jačinu, prenosi Životinje.rs.

Bonus video: