Budućnost blizu osmog finala Kupa, Domazetović: Ne smijemo da pomislimo da je bilo šta gotovo

Budućnost sjutra (16) gostuje Rudaru u revanšu polufinala Kupa Crne Gore. "Plavi" u prvom susretu slavili 4:1

7623 pregleda 6 komentar(a)
Golman Budućnosti Filip Domazetović, Foto: FSCG
Golman Budućnosti Filip Domazetović, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti i dalje su u igri za oba trofeja - u MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi imaju tri boda manje od lidera, Dečića, dok su u Kupu blizu plasmana u finale.

Ekipa Ivana Brnovića je prije tri sedmice, u prvom meču polufinala Kupa, savladala Rudar (4:1) u Podgorici i napravila krupan korak ka plasmanu u osmo finale. Revanš je sjutra (16) u Pljevljima, a iz kluba poručuju da u utakmicu ulaze kao da je rezultat u prvom meču bio 0:0.

“Dobro smo se spremili za revanš, jer znamo koliko nam je meč važan i šta može da nam donese. Znamo da imamo tri gola prednosti, kao što znamo da nam to ne daje za pravo da uđemo opušteno u utakmicu”, rekao je za klupski sajt golman Budućnosti, Filip Domazetović.

Budućnost je u drugom dijelu sezone izgubila u Pljevljima 3:0.

“Rudar je dobra talentovana ekipa, a svi se još dobro sjećamo našeg posljednjeg gostovanja u Pljevljima i koliko rival može opasan da bude. Zbog toga ne smijemo da pomislimo da je bilo šta gotovo, već moramo da damo maksimum. Vjerujem da ćemo uz pravi odnos obezbijediti finale Kupa”, jasan je golman Budućnosti.

Budućnost se ne predaje kada je riječ o borbi za titulu - tri kola prije kraja ima tri boda manje od Dečića i lošiji međusobni skor.

“I dalje smo u igri, a Budućnost nikada ne odustaje”, rekao je Filip Domazetović.

Podgoričani su u prethodnom kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige savladali Arsenal u Tivtu (4:0), a u narednoj rundi (nedjelja, 19h) dočekuju Jedinstvo.

“Važnu pobjedu smo već ostavili iza sebe, jer želimo da se nametnemo i protiv Rudara i da riješimo tu utakmicu na pravi način. Naravno, bitna stvar u tom trijumfu nad Arsenalom je što smo zadržali nulu pozadi, jer je to uvijek dodatni motiv za nas golmane. Treba svi da budemo zadovoljni igrom, odnosom i rezultatom… Pokazali smo da smo najjači kada je najteže. Mišljenja sam da smo protiv Arsenala dominirali tokom cijelom meča, pitali se za sve na terenu, igrali dobro i na kraju zasluženo došli do trijumf koji nam znači na planu samopouzdanja pred finiš sezone”, poručio je Filip Domazetović.

Bonus video: