Bar, centar gaming industrije

Tokom vikenda u gradu pod Rumijom biće organizovan drugi Montenegro Future festival u sklopu kojeg će biti održan i najveći evropski samit koji će se baviti novim tehnologijama

4345 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Drugi Montenegro Future festival biće održan ovog vikenda u Baru. Događaj koji zajedničkim snagama organizuju Savez elektronskih sportova Crne Gore, zatim TO i Opština Bar sastojaće iz više segmenata: European gaming summita, Adria e-Football Kupa, NASEF predavanja i festivala gejminga i pop kulture u sklopu kojeg će biti organizovane igre bez granica, razni kvizovi, simulatori, VR uređaji, figurice pop kulture itd.

Kako napominje predsjednik SESCG-a Filip Šoć European gaming summit biće najveći gejming događaj takvog tipa u Evropi.

“Imaćemo u sklopu istog 15 panel diskusija koje će obrađivati teme vezane za e-Sport, gejming, vještačku inteligenciju, IT, turzam, ekonomiju. Dolazi preko 50 govornika iz 20 država svijeta. Imaćemo predstavnike IESF, EEF-a, GEF, ESL/faceit, Girl Gamer, Saudi e-Sport, Good game, Relog, predstavnike nacionalnih e-Sport federacija, profesionalne e-Sportiste i mnoge druge”, otkriva Šoć.

Najavni plakat događaja u Baru
Najavni plakat događaja u Barufoto: Promo

European gaming summit biće organizovan u velikoj sali Doma kuluture u Baru od 10. do 12. maja od 11 do 16 časova, a rezervacije karata su obavezne.

“Karte su besplatne, ali je rezervacija zbog broja mjesta obavezna”, napominje Šoć.

Na događaju će govoriti predsjendik svetske e-sport fedracije (IESF) HRH Prince Faisal bin Bandar bin Sultan koji je predsjednik Arapske esport federacije i osnivač Saudi Esporta, a događaj će otvoriti novi predsjednik Evropske esport federacije (EEF) Andrzej Krasnički inače bivši predsjendik poljskog Olimpijskog komiteta i board Evropskog olimpijskog komieta.

Jedan od govornika na događaju biće i Saša Marinković, jedan od direktora za AI marketing u AMD-u.

“Saša ima dvadesetosmogodišnje iskustvo uspjeha u globalnim i regionalnim ulogama u Fortune 500 kompaniji, uspješno je lansirao nekoliko generacija revolucionarnih potrošačkih proizvoda, upravljao je višemilionskim godišnjim proračunima i drži niz patenata, među kojima je PowerXpress, tehnologija koja je implementirana u većini današnjih prijenosnih računala”, pohvalio se Šoć.

Dio festivala koji će svakako biti intereantan ljubiteljima e-Footballa je Adria Kup gdje će se takmičiti najbolji evropski i svetski igrači iz preko 15 zemalja, a nagradni fond je preko pet hičjada eura Adria efootball cup ce biti 11. i 12. maja od 16 do 22:00 sata takodje u velikoj sali Doma kulture.

U holu ove institucije kulture tokom ta tri dana biće izložene razne tech stvari koje će takođe biti zanimljive posjetiocima.

Bonus video: