Sarajevska publika im dala krila za igru

Na festivalu RUTA Grupa Triglav izvedena predstava “Ukroćena goropad” Gradskog pozorišta Podgorica

1870 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Lazar Pejović
Scena iz predstave, Foto: Lazar Pejović

Predstava “Ukroćena goropad”, koju je po tekstu Vilijema Šekspira za podgoričko Gradsko pozorište režirao Dejan Projkovski, izvedena je pete večeri Regionalne unije teatara - RUTA GRUPA TRIGLAV festivala u Sarajevu. Ansambl predstave nosi pozitivne utiske i po reakcijama publike i dočekom organizatora, u koje nije sumnjao Lazar Dragojević koji igra jednu od nosećih uloga u ovom komadu.

”Sarajevska publika nam je dala krila za našu igru. Publika i mi smo disali kao jedno. Mislim da nam je ovo najbolje igranje do sad. Ponosan sam što sam bio đak sarajevske Akademije glume i hvala Sarajevu na još jednoj divno provedenoj noći. ‘Bilo gdje da krenem o tebi sanjam, putevi me svi tebi vode, čekam s nekom čežnjom na svjetla tvoja, Sarajevo ljubavi moja”, kazao je Dragojević.

Pored njega i Omar Bajramspahić ističe da se uvijek rado vraća sarajevskoj publici:

“Prvi put sam igrao u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Uvijek je lijepo vratiti se u Sarajevo. Hvala Gradskom pozorištu iz Podgorice i Kamernom teatru 55, odnosno RUTA GRUPA TRIGLAV FESTIVALU, na prilici da igramo ovako veliki komad u Sarajevu. Srećan što sam imao priliku da radim sa svim ovim ljudima na čelu sa Dejanom Projkovskim. Vilijem Šekspir je veliki izazov, pa je i veća odgovornost. Kao Vimbldon u tenisu. Hvala Sarajevo! Idemo dalje, Bitolj, pa Čortanovci”, najavio je Bajramspahić.

Umjetnički direktor Gradskog pozorišta Dušan Kovačević istakao je da je istinski zadovoljan odzivom i reakcijama publike koja je s nekoliko aplauza i na kraju ovacijama, nagradila učesnike predstave.

”Domaćini su bili na nivou što se tiče gostoprimstva i svih elemenata prijateljstva koje tradicionalno gajimo s Kamernim teatrom 55 i Narodnim pozorištem Sarajevo koje nam je otvorilo svoja vrata i omogućilo da na njihovoj sceni odigramo predstavu. Utisci su da je publika, kako i kod nas, tako i u Sarajevu, željna dobrih pozorišnih predstava što pokazuju divnim reakcijama. Moram da napomenem i da je u publici bilo mnogo eminentnih ljudi iz svijeta pozorišta i filma koji nisu krili oduševljenje predstavom, što su i pokazali u izjavama i razgovorima za medije”, rekao je on.

Pored Dragojevića i Bajramspahića u predstavi igraju: Milica Majkić, Pavle Bogojević, Vanja Jovićević, Pavle Popović, Stefan Vuković, Božidar Zuber, Goran Slavić, Nemanja Todorović, Vukan Pejović, Lara Dragović i Tatjana Torbica.

Festival RUTA Grupa Triglav predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.

Bonus video: