Dizajnerka Milena Đurđić pozvana na Nedjelju mode u Berlinu

“Imam temu, bilježim i dodajem segmente ideje, crtam prve skice, pravi se priča...”, kaže Đurđić za "Vijesti"
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2013. 15:32h

Crnogorska dizajnerka Milena Đurđić, trenutno radi na osmišljavanju kolekcije koju će, ukoliko sve bude išlo po planu, predstaviti na nedjelji mode u Berlinu. Ona je za Vijesti otkrila kada je dobila zvaničan poziv za učešće, od čega zavisi njen odlazak u Njemačku i u kojoj je fazi rad na toj kolekciji.

“Poziv za učešće dobila sam u julu ove godine. Koliko sam upoznata, menadžeri Berlin Fashion Weeka su kontaktirali Ambasadu Crne Gore u Berlinu i predložili mogućnost učešća crnogorskog dizajnera”, priča Đurđić.

Ona je na poziv ambasade, poslala CD na kojem je bio sadržan njen raniji rad, odnosno kolekcije i modne revije, na uvid i ocjenu organizatora te modne manifestacije.

“Nakon toga, pošto sam očigledno zadovoljila visoke kriterijume ove izuzetno prestižne modne smotre, dobila sam poziv za učešće, čime sam veoma počastvovana. Jer Berlin je jedna od najjačih svjetskih modnih destinacija, uz rame Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu”, kazala je kreatorka.

Na pitanje kako su službenici ambasade saznali za njen rad i odlučili da je preporuče, ona kaže:

“Mislim da je odjeljenje naše ambasade koje prati kulturno – umjetničku scenu Crne Gore, dalo prve informacije o meni, odnosno mom radu. Utisak koji su ostavile moje kolekcije, stil umjetničko-modnog izražavanja i uopšte poimanja modne umjetnosti, prepoznavanje originalnosti u mom radu, čine me posebno srećnom i zadovoljnom”.

Ona dodaje da joj je zadovoljstvo veće, pošto je ovo njeno prvo inostrano predstavljanje, a održaće se u okviru svjetski visoko pozicionirane modne manifestacije.

“Predstavljanje kolekcije bilo bi u julu 2014. Tačan datum i vrijeme nijesu još određeni, a kolekcija će biti za jesen – zimu”, otkriva ona. Ipak, preduslov za njeno učešće je prije svega finansijska podrška.

“Podugačak je spisak pitanja i obaveza koje treba ispuniti. Uslov svih uslova su finansijska sredstva koja su, za naše prilike, izuzetno velika. Ipak, nadam se da ću uz razumijevanje i podršku resornog ministarstva kao i pomoć sponzora, uspjeti da napravim finansijsku konstrukciju, koja će mi omogućiti odlazak u Berlin”, pojasnila je Đurđić.

Njen rad na kolekciji koju bi trebalo da predstavi u Berlinu, trenutno je u početnoj fazi.

“Imam temu, bilježim i dodajem segmente ideje, crtam prve skice, pravi se priča...”, kaže ona.

Kreacije Milene Đurđić

Prije odlaska na pomenuti Fashion Week, Đurđić će raditi na novoj kolekciji koju će predstaviti u Crnoj Gori.

“U planu je da, možda na proljeće, prije eventualnog predstavljanja u Berlinu, prikažem nešto drugačiju kolekciju u odnosu na dosadašnje. I za to već imam temu, odnosno ideju”, priča kreatorka, koja će raditi i na kostimima za dva filma.

“Međutim, prije i iznad svega zaokupljena sam i usmjerena na ostvarivanju projekta i želje zvane 'Berlin Fashion Week'”, zaključila je ona.

Galerija

Bonus video: