Budućnost večeras sa Olimpijom: Svi žele da pobijede šampione

Šampion Slovenije je dva prethodna meča u regionalnom takmičenju izgubio nakon produžetaka - od Mega Bemaksa u Sremskoj Mitrovici i Cibone u Ljubljani
102 pregleda 0 komentar(a)
Filip Barović, Foto: Savo Prelević
Filip Barović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2018. 12:35h

Usred teškog rasporeda, meč koji mora da se dobije - nakon tri uzastopna poraza, a pred obračune protiv Žalgirisa, Mornara, Baskonije, Partizane, Himkija, CSKA..., košarkaši Budućnost Volija večeras (21 čas) igraju sa Olimpijom.

Šampion ABA lige nema prava na još jedan kiks, jer bi u slučaju da večeras doživi deveti poraz u sezoni vjerovatno došlo do radikalnih rezova. Imperativ postoji, ali je razlika u kvalitetu između izabranika Aleksandra Džikića i igrača nekadašnjeg velikana evropske košarke tolika da se pitanje pobjednika i ne postavlja...

- Imamo obavezu da igramo što bolje, ABA liga za nas ima drugačiji značaj. Jasno nam je da svi žele da pobijede šampione i da sa te strane Olimpija nema šta da izgubi. To je vrlo potentan tim, ne smijemo ni slučajno da ga potcijenimo - naglasio je Džikić.

Šampion Slovenije je dva prethodna meča u regionalnom takmičenju izgubio nakon produžetaka - od Mega Bemaksa u Sremskoj Mitrovici i Cibone u Ljubljani.

Poraz kakav je doživio od Zagrepčana se rijetko viđa, jer su „zmajčeki” imali 10 sekundi za posljednji napad i vođstvo 68:65, ali su napravili faul kod izvođenja lopte i primili trojku za dodatnih pet minuta...

- Olimpija ima više kvaliteta nego što to tabela pokazuje. U obavezi smo da na našem terenu idemo na pobjedu i da napravimo dobru uvertiru za mečeve koji nam dolaze - poručio je Filip Barović.

Olimpiju vodi Zoran Martič, koji je u sezoni 2004/2005. sjedio i na klupi Budućnosti. Lideri njegovog tima u ABA ligi (skor 2:3) su Miha Lapornik (prosječno 13,6 poena), Jan Špan (13,2), Blaž Mesiček (12) i Mirza Begić (11,8 koševa i 6,8 skokova).

Ljubljančani igraju i u FIBA Ligi šampiona (imaju pobjedu i tri poraza), kao i u domaćem šampionatu (skor 3:1).

- Ovo je važan meč za nas, u goste nam dolazi izuzetno talentovana ekipa. Olimpija je rasterećena, nema imperativ pobjede, ali je i ona imala težak raspored i veliki broj utakmica. Termin utakmice je neugodan za gledaoce, ali se nadam da će doći u što većem broju da nas podrže. Daćemo sve od sebe i nadamo se novoj pobjedi - istakao je Aleksa Ilić.

Bonus video: