Reflektori i tribine: FSCG želi veći komfor za publiku, na Cetinju se radi

"Mi smo obezbijedili novac, a ako ne bude administrativnih prepreka, računam da ćemo 2019. godine ugraditi reflektore na još pet stadiona, a trenutno ih imamo na tri”, ističe Savićević
2527 pregleda 2 komentar(a)
Reflektori na stadionu pod Goricom, Foto: Vesko Belojević
Reflektori na stadionu pod Goricom, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.01.2019. 16:24h

Predsjednik FSCG Dejan Savićević u drugom dijelu intervjua za „Vijesti“ govorio je o planovima FSCG u 2019. godini.

Pored pokušaja da se poboljša rad sa mlađim selekcijama u klubovima, infrastrukturni razvoj je u prvom planu...

“Želimo da osvijetlimo terene, da razvijamo ligu, da nam se utakmice igraju i četvrtkom, petkom, da dolaze skauti da gledaju naše igrače... Do 1. maja bi trebalo da krenu radovi na osvjetljenju terena OFK Titigrada i Iskre, Zeta ima neke tehničke problem, vjerujem da će u program ući Lješkopolje, Kom, Rudar...

Mi smo obezbijedili novac, a ako ne bude administrativnih prepreka, računam da ćemo 2019. godine ugraditi reflektore na još pet stadiona, a trenutno ih imamo na tri”, ističe Savićević.

Početkom godine raspisaće se tender za izgradnju tribine na stadionu Sutjeske, kapaciteta oko 3.300 mjesta, rekao je Savićević.

“Infrastruktura napreduje, tereni su u dosta dobrom stanju, nije davno bilo kada su bili bukvalno katastrofa. Mnogo je značila izgradnja sintetičkih terena za trening, a u narednom periodu moramo da se pozabavimo uslovima za gledaoce i njihovim komforom”, rekao je Savićević, napomenuvši i da će na jednom terenu trening kampa biti izgrađena tribina, kako bi FSCG mogao da konkurišemo za organizaciju turnira mlađih selekcija u okviru Uefinih takmičenja.

Stadion na Cetinju: Hoću da vidim 100 radnika na objektu

Šta je sa stadionom na Cetinju?

“Na Cetinju se radi, ali ja nisam arhitekta da znam kako ide dinamika radova, ali radi se, bitno je da se radi. Potpredsjednik vlade Milutin Simović ljetos je obišao gradilište, od tada se intezivnije radi, mnogo je više radnika. I ja sam rekao da nije problem da se ne radi kada su kiše, kada je loše vrijeme. Saopštićemo da neće biti radova od, recimo, 20. decemra od 20. marta, ali kada se počne – nemojte da bude šest radnika na objektu, hoću da ih bude 100. Novac imamo, novac nije problem, problem može da bude samo negdje drugo...”.

Bonus video: