Božović i Rostov ruše Luć Energiju

Rostov danas protiv Luć Energije ima veliku šansu da se plasira u finale Kupa Rusije
0 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 17.04.2014. 11:13h

Crnogorski trener Miodrag Božović Grof ima danas veliku šansu da odvede Rostov u finale Kupa Rusije i time izjednači najveći uspjeh u istoriji kluba.

Klub sa Dona do sada je samo jednom igrao u finalu, 2003. godine, kada je poražen od Spartaka sa 1:0.

Šansa je velika, jer je protivnik drugoligaš, Luć Energija iz Vladivostoka, a igraće se samo jedna utakmica, i to na stadionu “Olimp-2” u Rostovu, danas u 19.30 časova po moskovskom, a dva sata ranije po našem vremenu.

"Ovo je za nas utakmica godine", kaže Božovićev najbolji strijelac, Artjom Dzjuba.

"Imali smo veliku sreću na žrijebu, zamislite da smo morali da gostujemo i putujemo skroz na Daleki Istok, u Vladivostok. Bilo bi mnogo, mnogo teže. I ovako neće biti lako, naš protivnik je jak i ambiciozan tim, sa velikim budžetom i nije slučajno u vrhu Druge lige. Jesmo favoriti, ali nema potcjenjivanja, za nas ta riječ ne postoji", kazao je Dzjuba.

Eventualni protivnik u finalu već je poznat, Krasnodar je juče u prvom polufinalu šokirao CSKA u Moskvi i slavio sa 1:0.

Finale Kupa igra se 8. maja, a pobjednik će izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. To bi svakako bio najveći uspjeh u istoriji kluba, jer je Rostov do sada igrao samo nekadašnji Intertoto kup, i to prije 15 godina.

Sjajni rezultati u prvenstvu (8. pozicija) i u Kupu natjerali su upravu Rostova da ponudi Božoviću novi ugovor (aktuelni mu ističe ljeta 2015), ali crnogorski trener ne žuri.

"Razgovaraćemo u maju, kada se završi prvenstvo. Prije toga je bitno plasirati se u finale Kupa i pokušati osvojiti trofej. Prijatno se osjećam u Rostovu, valjda sam se do sada fotografisao sa svim stanovnicima grada", rekao je Božović.

Bonus video: