Roura: Ne komentarišem suđenje, postoji snimak

"Pokušali smo da kontrolišemo utakmicu i mislim da smo to dobro činili većim dijelom", rekao privremeni trener Katalonaca
0 komentar(a)
Roura, Foto: BETA/AP
Roura, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 03.03.2013. 13:59h

Nakon poraza i ispadanja iz polufinala “Kupa kralja”, mnogi su očekivali pravu igru Barselone u madridu protiv Reala i novu pobjeda, koja bi itekako podigla samopouzdanje uoči važne utakmice protiv Milana.

Međutim, desilo se suprotno, Katalonci ponovo nisu bili na svom nivou i upisali su poraz (2:1), drugi u Primeri ove sezone.

"Došli smo u Madrid sa 16 bodova prednosti i željeli smo da povećamo tu brojku. Moramo biti zadovoljni stavom ekipe, jer smo imali šanse za pobjedu. Završavamo veoma tešku sedmicu i morali smo da igramo na teškom terenu i protiv ekipe koja se borila do samog kraja”, rekao je Đordi Roura, koji void tim u odsustvu šefa stručnog štaba Tita Vilanove.

Analizirajući utakmicu, Roura je rekao::

"Pokušali smo da kontrolišemo utakmicu i mislim da smo to dobro činili većim dijelom. Međutim, možda nismo bili dovoljno čvrsti na početku, kada je Real bio jak i opasan. Real je ekipa koja je uvijek spremna da iskoristi vaše greške i zbog toga smo se trudili da što je moguće duže imamo loptu u svojim nogama."

Na pitanje da prokomentariše sporni detalj u samom finišu meča, kada je Serhio Ramos u svom kaznenom prostoru nedozvoljenim startom zaustavio Adrijana, što sudija Peres Lasa nije sankcionisao kao penal, Roura je bio kratak.

“Ne želim da pričam o sudijama, postoje slike, postoji snimak i one su dovoljno jasni pokazatelji”, zaključio je privremeni strateg Katalonaca.

Bonus video: