Prvoligaši u pogonu, iako još ne znaju kad počinje prvenstvo

Petrovac, Jezero i OFK Titograd počeli pripreme, mada još ne znaju kada će početi sezona u Telekom 1. CFL

3611 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac je ostao bez nekoliko važnih fudbalera, Titograd dovodi i mlade i iskusne, Foto: Savo Prelević
Petrovac je ostao bez nekoliko važnih fudbalera, Titograd dovodi i mlade i iskusne, Foto: Savo Prelević

Iako se još ne zna datum početka nove sezone Telekom 1. CFL (spominje se sredina avgusta), prvoligaši koji ne igraju Evropu, poput OFK Titograda, Petrovca i novajlije Jezera, već su krenuli sa pripremama.

"Predstavlja nam problem to što još uvijek ne znamo kada će početi prvenstvo, ali tako je i ostalima. Bez obzira na to, vjerujem da ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo", kazao je trener Jezera Milija Savović, čija se ekipa vraća u elitu nakon punih 12 godina.

Jezero se pojačava i igrački, pa su Radoš Dedić, Nikola Đurković (Kom), Vojin Pavlović (Inđija), Marko Matanović (OFK Titograd) i Fatik Muković (Ibar) već pojačali Plavljane. Ima, međutim, i odlazaka - sa ekipom više nisu kapiten Dražen Ajković, Deni Piranić i Vuk Milačić.

"Želimo da ostanemo u eliti. Slijedi nam prilagođavanje i reorganizacija na nivou kluba, jer odavno nismo bili u Prvoj ligi", dodao je Savović.

Petrovac, za razliku od Jezera, nikad nije ispadao iz elite...

"Nadam se da ćemo imati šta da pokažemo i u novoj sezoni. Ostali smo bez nekoliko dobrih igrača, nadam se da će uprava kluba naći adekvatne zamjene i da ćemo imati respektabilan sastav", kazao je trener Nenad Vukčević.

Petrovčane su napustili Miloš Kalezić (OFK Titograd) i Milivoje Raičević (Sutjeska), a odlaske su najavili i Demir Kajević, Halil Muharemović, Petra Vukčevića želi OFK Titograd...

A osim Kalezića, uz interesovanje za Vukčevića, Titograd je doveo doskorašnjeg kapitena Koma Žarka Popovića, kao i mlade, golmana Stefana Spasojevića, beka Luku Boričića i štopera Abela Osmanovića.

Opet bi “romantičari” mogli da imaju klasičan miks mladosti i iskustva, a čeka se odluka Admira Adrovića, koji je dobio ponudu Sutjeske.

"Mladi igrači su pokazali zrelost u baražu protiv Bokelja, posebno kod izvođenja penala, kada su preuzeli odgovornost. Uz nekoliko iskusnih igrača, mislim da OFK Titograd može da se bori za gornji dio tabele", kazao je pomoćni trener Mirko Raičević.

Bonus video: