Haland zatvorio vrata velikanima: Ostaje u Borusiji da prekine vladavinu Bajerna

Nakon sedam kola Bundeslige na listi strijelaca vodi napadač Bajerna Robert Levandovski sa 11 golova, a Haland je postigao šest. Haland ima bolji postotak realizacije iz izglednih gol-šansi (62,5 posto), dok je Levandovski na 53,9 posto

5281 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Norveški golgeter 20-godišnji Erling Haland, koji je u dresu Borusije Dortmund u 29 utakmica upisao čak 27 golova, ne razmišlja o odlasku, već želi da osvaja trofeje sa Borusijom, izjavio je njegov otac Alf-Inge Haland.

"Kad igrate dobro onda je logično da se za vas interesuju brojni klubovi. Mediji su puni vijesti o njegovom odlasku, ali radi se o neutemeljenim nagađanjima. Erling je potpisao ugovor sa Borusijom do ljeta 2024. godine, srećan je što igra u odličnoj ekipi i nikome nije na pameti odlazak u neki drugi klub, niti njemu, niti meni. Njegova je želja da skinu Bajern s trona", izjavio je za njemačke medije Alf-Inge Haland.

Nakon sedam kola Bundeslige na listi strijelaca vodi napadač Bajerna Robert Levandovski sa 11 golova, a Haland je postigao šest. Haland ima bolji postotak realizacije iz izglednih gol-šansi (62,5 posto), dok je Levandovski na 53,9 posto.

Na novinarsko pitanje može li Haland da promijeni mišljenje sljedećeg ljeta kada se otvori prelazni rok, njegov otac je kazao:

"Svašta može da se dogodi, ali nismo razgovarali o odlasku. Erling može još da napreduje u Bundesligi i želja mu je da osvaja trofeje s Borusijom".

Haland je u januaru ove godine iz Salcburga prešao u Borusiju Dortmund, koja je za njega platila 20 miliona eura odštete, a danas je njegova cijena na fudbalskom tržištu barem pet puta veća.

Bonus video: