Italija luda za Barelom, kakav povratak Jovića

Vezista Intera dominirao u derbiju protiv Juventusa, srpski napadač odmah strijelac za Ajntraht

3608 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Inter.it
Foto: Inter.it

Da se pitao Kaljari u ljeto 2019. Nikolo Barela bi sada bio igrač Rome, a ne Intera.

Dobro je poznata priča iz tog perioda da je klub sa Sardinije preko noći prihvatio bolju ponudu „vučice”, a da je sam fudbaler poručio da želi samo u Inter i kod Antonija Kontea, kojem je još ranije bio obećao dolazak.

Tada se znalo da su "nerazuri" doveli mladića koji je budućnost italijanskog fudbala, a da je izrastao u vezistu za velika djela dokazao je preksinoć protiv Juventusa kada je bio prvo asistent, a onda i strijelac u trijumfu 2:0.

Zbog tih detalja i sveukupno gotovo perfektne partije je 23-godišnji Barela je postao igrač utakmice, a najveća nagrada je uslijedila nekoliko sati poslije derbija kada mu se rodila kćerka Matilde.

"Igra odbranu, bori se, pada, ustaje... Asistira, ali i daje golove - Nikolo Barela je diplomirao u najvažnijoj noći", napisala je "Gazeta delo sport" i napisala da u njemu vidi mješavinu Marka Tardelija, Nikole Bertija i Lotara Mateusa.

Ako je Barela junak, onda "titula vicešampiona" pripada Luki Joviću, koji je odmah po povratku u Ajntraht počeo da rešeta mreže.

Trebalo mu je 28 minuta da bude dvostruki strijelac za tim iz Frankfurta. Toliko golova je postigao za godinu i po u Realu...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evopski fudbalski vikend:

GOLMAN

Alison (Liverpul) - šampion je bio bezopasan u derbiju protiv Mančester junajteda, a Alison se potrudio da ostane 0:0. Odbranio je velike šanse Brunu Fernandešu i Polu Pogbi.

ODBRANA

Bastoni (Inter) - Italija je dobila novog vrhunskog štopera, i to više niko ne sumnja. Blistao je protiv Juventusa, prepričavaće se asistencija sa svoje polovine kod gola za 2:0.

Lazari (Lacio) - Teo Ernandes i Ašraf Hakimi su najdominantniji bekovi u Seriji A, ali Lacio ima čovjeka koji igra na makar približmom niovu. Zapamtila ga je dobro lijeva strana odbrane Rome u velikoj pobjedi u gradskom derbiju.

Manuel Lazari
foto: SS Lazio

Stouns (Mančester siti) - od zaboravljenog igrača je postao defanzivna snaga Pepa Gvardiole. Odigrao je nekoliko moćnih partija u tandemu sa Rubenom Dijašom, a onda ih krunisao protiv Kristal Palasa s dva pogotka.

SREDINA

Barela (Inter) - vezni red Juvea nije imao snage ni brzine da prati njegove kretnje koje nekada djeluju i bez previše rezona, ali uništavaju protivnika.

Luis Alberto (Lacio) - svaka čast Ćiru Imobileu i Sergeju Milinković-Saviću, ali igra „nebesko-plavih” se vrti uglavnom oko španskog majstora. Roma kao da nije odradila domaći zadatak pred derbi, dvostruki strijelac Alberto je radio što je htio...

Ndombele (Totenhem) - njegove partije ove sezone su vjerovatno iznenadile i Žozea Murinja. Gol Šefild junajtedu je dokaz da Francuz ima klasu koja ga je preporučila Sparsima u ljeto 2019.

Maunt (Čelsi) - pored svih velikih pojačanja, Čelsi čuva momak iz akademije. Donio je tri boda protiv Fulama, donekle olakšao život Franku Lampardu...

Mejson Maunt
foto: Reuters

NAPAD

Jović (Ajntraht) - možda nije igrač za Real Madrid, ali u tome više nije ni poenta. Vratio se privremeno u Ajntraht i odmah potvrdio da je Frankfurt njegovo okruženje.

Luka Jović
foto: Reuters

Vilijams (Atletik Bilbao) - evrogol u produžetku finala Superkupa protiv Barselone donio je Baskijcima prvi trofej još od sezone 1983/84.

Levandovski (Bajern) - već je na brojci od 21 gola. Niko nikada nije došao do tog učinka u prvom dijelu sezone u Bundesligi...

Bonus video: