Ratnik Jilmaz pokazao zube PSŽ-u i Monaku, Savić nije pomogao Atletiku

Lil četiri kola prije kraja čuva prvo mjesto u Ligi 1 nakon maestralne partije turskog asa protiv Liona

2152 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za tri mjeseca će Burak Jilmaz napuniti 36 godina, a do tada će uraditi sve da sa Lilom napravi možda i najveću senzaciju u sezoni - da osvoji titulu prvaka Francuske.

Turski veteran je izvukao "mastife" u Lionu, iako je nakon 35 minuta igre, kada je domaćin vodio 2:0, izgledalo da je sve izgubljeno.

Jilmaz se, ipak, nije predao - prvo je do poluvremena smanjio evrogolom iz slobodnog udarca, onda je u 60. minutu bio asistent za 2:2, da bi konačan udarac "lavovima" zadao u 85. iz kontranapada koji je istrčao u stilu mnogo mlađeg i eksplozivnijeg Kilijana Mbapea.

Lil je tako četiri kola prije kraja ostao lider, sa bodom više od PSŽ-a, a dva od Monaka...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Dubravka (Njukasl) - dvocifren broj velikih šansi je stvorio Liverpul i vodio sve do 95. minuta i izjednačujućeg gola Džoa Viloka. Koliko je mladi fudbaler zaslužan za remi, makar dvostruko je slovački čuvar mreže.

ODBRANA

Laport (Mančester siti) - njegov gol je bio dovoljan Sitiju za trofej u Liga kupu. Upisao se osmi put u dresu „građana”, svaki od tih pogodaka je postigao van "Etihada".

Darmijan (Inter) - mučio se Inter sa Veronom, ali bekovi su napravili razliku. Ašraf Hakimi je asistirao, a Darmijan još jednom bio čovjek odluke za Antonija Kontea.

Savić (Atletiko Madrid) - strijelac u Baskiji, ali Atletiko nije mogao da izbjegne poraz. Borba za titulu u Španiji kao da se tek zahuktava...

Savić
Savićfoto: Reuters

SREDINA

Malinovskij (Atalanta) - načeo je Bolonju šestim pogotkom, poslije je u goleadi upisao i asistenciju, ukupno devetu u Seriji A ove sezone.

Rakitić (Sevilja) - Sevilja tiho napreduje na tabeli i postaje jedan od kandidata za titulu. Hrvat je zatresao mrežu Granade u malom derbiju Andaluzije.

Bejli (Bajer) - letio je po terenu u pobjedi „farmaceuta” nad Ajntrahtom, pa tim iz Frankfurta rizikuje već viđen plasman u Ligu šampiona.

NAPAD

Verner (Čelsi) - više od dva mjeseca su navijači Čelsija čekali da zatrese mrežu i dočekali su - u londonskom derbiju protiv Vest Hema, za pobjedu i preuzimanje četvrtog mjesta na tabeli Premijer lige.

Verner
Vernerfoto: Reuters

Grizman (Barselona) - njegova dva brza gola na "Madrigalu" su učinila da Barsa slavi osmi put u posljednjih devet utakmica u La Ligi i dođe na korak od preuzimanja prvog mjesta.

Jilmaz (Lil) - majstorija, asistencija, pa opet majstorija - turski veteran je uradio sve u velikom preokretu Lila u Lionu.

Vlahović (Fiorentina) - protiv Juvea je "panjenkom" iz penala stigao do brojke 17 u ligi ove sezone. Kakva karijera je pred 21-godišnjim bivšim napadačem Partizana...

Bonus video: