CR7 - čovjek u kojem je ser Aleks vidio ono što drugi nisu

"Za mnogo igrača su govorili "ovo je novi Džordž Best". Ali, poslije svega, prvi put sam osjetio kao kompliment kada su Ronalda počeli da porede sa mnom", rekao je 2003. legendarni Best

12007 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Manchester United
Foto: Manchester United

Kada je Kristijano Ronaldo u Sportingu samo nagovještavao veliki potencijal, ser Aleks Ferguson je u njemu vidio čovjeka koji će mu pomoći da ispiše nove stranice istorije Mančester junajteda.

Portugalac, koji je sada na korak od povratka na "Old traford", stigao je u Junajted u avgustu 2003.

I odmah dobio dres sa brojem sedam, koji su prije njega proslavili Erik Kantona i Dejvid Bekam.

"Za mnogo igrača su govorili "ovo je novi Džordž Best". Ali, poslije svega, prvi put sam osjetio kao kompliment kada su Ronalda počeli da porede sa mnom", rekao je 2003. legendarni Best.

Ronaldo je malo po malo zarađivao Fergijevo povjerenje i počeo da se isplaćuje, ali i da pokazuje da njegovi dometi u fudbalu gotovo nemaju granica.

U prve dvije sezone je postigao ukupno 15 golova za Junajted (šest pa devet), u trećoj je imao dvocifren učinak (12), a onda je postao prava napast za odbrane protivnika, jer je u tri naredne sezone pogodio ukupno 91 put.

Za šest sezona je osvojio tri titule u Premijer ligi, ima i Ligu šampiona, FA kup, Komjuniti šild, Svjetsko klupsko prvenstvo, te dva trofeja u engleskom Liga kupu.

A onda je ljeta 2009. stigla ponuda iz Real Madrida koja se ne odbija - Junajted je dobio 94 miliona eura, CR7 pojačao "kraljevski klub", gdje je postao jedan od najboljih igrača svih vremena...

Povezani članci

27. Avgust 2021.

Obrt: Ronaldo na korak od povratka u Junajted

Bonus video: