CFL sa crnim florom: Odložena utakmica Jezera, minut ćutanja pred ostale mečeve

Đurđević je podlegao povredama nakon saobraćajne nesreće koju je doživio kod Kolašina, vozeći se na trening kako bi se pridružio saigračima

17411 pregleda 10 komentar(a)
Mirza Đurđević (u sredini) je tri godine nosio dres Petrovca: Sa utakmice protiv Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Mirza Đurđević (u sredini) je tri godine nosio dres Petrovca: Sa utakmice protiv Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Utakmica između Jezera i Zete, koja je trebalo da se igra sjutra u okviru 19. kola Telekom 1. CFL, odložena je zbog tragične smrti fudbalera plavskog kluba, 21-godišnjeg Mirze Đurđevića.

Đurđević je kasno sinoć podlegao povredama nakon saobraćajne nesreće koju je doživio u četvrtak ujutru, u mjestu Sjerogošte nadomak Kolašina, vozeći se na trening kako bi se pridružio saigračima.

Preostale četiri utakmice Prve lige, koje se igraju sjutra (Rudar - Podgorica, Iskra - Mornar, Dečić - Petrovac, Budućnost - Sutjeska) počeće minutom ćutanja.

Povezani članci

27. Novembar 2021.

Jezero suza na oproštaju od Mirze

Fudbalska Crna Gora oplakuje mladog fudbalera koji je igrao svoju četvrtu sezonu u eliti, nakon što je tri godine nosio dres Petrovca, u čijem je dresu postigao tri gola.

Njegovi drugovi, saigrači, navijači, opraštaju se od Mirze dirljivim porukama i izrazima saučešća njegovoj porodici.

Mirza Đurđević
foto: FK Jezero

"Ti ćeš sada plesati na nebeskim visinama, ali mi te nikada zaboraviti nećemo", poručili su iz Mirzinog posljednjeg kluba, Jezera.

Kompletan kolektiv plavskog kluba - igrači, stručni štab, uprava, danas su se u Podgorici oprostili od svog klupskog druga i velikog prijatelja.

Mirza Đurđević
foto: FK Jezero

Đurđević je prošao mlađe kategorije Budućnosti, a podgorički klub se preko zvanične stranice oprostio od svog nekadašnjeg člana.

Mirza Đurđević
foto: FK Budućnost

Nakon Budućnosti, Mirza je, još kao 17-godišnjak, igrao za Otrant-Olimpik u Drugoj ligi. I Ulicjani oplakuju svog nekadašnjeg fudbalera.

Mirza Đurđević
foto: Otrant-Olympic

Od Mirze su se na dirljičv način oprostili i klubovi u kojima nije igrao - Iskra, Mornar, Dečić i mnogi drugi...

Ovo, nažalost, nije prva tragedija na crnogorskim drumovima koja je potresla crnogorski fudbal.

U oktobru 2017. godine poginuo je fudbaler Petrovca Damir Košuta, u saobraćajnoj nesreći kod Grblja u kojoj su sa povredama prošli igrači Matija Božanović i Šodai Nišikava, tada takođe fudbaleri Petrovca.

Bonus video: