Pobjede Fiorentine i Atalante, Vlahović i Pašalić u odabranom društvu

Fiorentina - Sampdorija 3:1, Atalanta - Venecija 4:0 u prvim mečevima 15. kola Serije A, uz sjajne role srpskog i hrvatskog fudbalera

10316 pregleda 2 komentar(a)
Het-trik Marija Pašalića, Foto: Reuters
Het-trik Marija Pašalića, Foto: Reuters

Pobjede Atalente i Fiorentine u prvim mečevima 15. kola Serije A.

"Boginja" je kod kuće nadigrala Veneciju (4:0) učvrstila se na 4. mjestu i bodovno izjednačila sa trećeplasiranim Interom, uz meč više, a proslavio se hrvatski vezista Mario Pašalić, autor het-trika.

Pogađao je u 8. minutu...

Zatim u 14.

A nakon što je Holanđanin Kopmajners u 57. minutu pogodio za 3:0, Pašalić je u 67. postigao svoj treći gol, za konačnih 4:0.

Ovo je drugi Pašalićev het-trik u Seriji A. Hrvat je jedan od samo tri vezna igrača koji je postigao najmanje dva het-trika u najjačoj italijanskoj ligi otkada se za pobjedu dodjeljuju tri boda. Druga dva su Kaka i Josip Iličić.

U odabranom društvu našao se sjajni srpski napadač Dušan Vlahović, koji je u pobjedi Fiorentine nad Sampdorijom (3:1) postigao 12. gol u Seriji A ove sezone, učrvstivši se na prvom mjestu liste strijelaca iza Ćira Imobilea iz Lacija, koji je dao 10.

Vlahović je, naime, samo jedan od četiri inostrana fudbalera koji su u jednoj kalendarskoj godini postigli najmanje 29 golova u Seriji A, u proteklih 69 godina.

Osim Vlahovića, to je uspjelo samo Kristijanu Ronaldu, Gonsalu Iguainu i Ernanu Krespu.

Sampdorija je, inače, povela u 15. minutu preko Gabiadinija, ali je "viola" već do poluvremena dala tri gola i preokrenula - pogodili su Kaljehon u 23, Vlahović u 32. i Sotil u 45. minutu.

Bonus video: