Serhio Ramos: Odigrao sedam mečeva ove sezone, ima 36 godina, ali još želi velike stvari

Ramos je u julu prošle godine nakon 16 godina napustio Real Madrid i bez odštete preselio u PSŽ, ali je zbog problema s listovima igrao samo sedam puta za klub iz Pariza

6715 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Ramos, Foto: Shutterstock
Serhio Ramos, Foto: Shutterstock

Iako je u posljednjih godinu zbog problema s povredama upisao samo sedam nastupa, Serhio Ramos (36) želi da igra još najmanje četiri ili pet sezona.

"Želio bih da igram još četiri do pet godina na najvišem nivou, a zatim da imam još jedno iskustvo", rekao je Ramos u razgovoru s bivšim francuskim reprezentativcem Ludovikom Žilijem za Amazon Prime France.

Ramos je u julu prošle godine nakon 16 godina napustio Real Madrid i bez odštete preselio u PSŽ, ali je zbog problema s listovima igrao samo sedam puta za klub iz Pariza.

"Imam ugovor još dvije godine u Parizu, pokušaćemo odradimo do kraja, pa još jednu, a onda ćemo vidjeti. Sve dok se tijelo drži, mislim da mogu da se držim i mentalno," dodao je.

Iako Ramos želi da ostane na Parku prinčeva, upitno je žele li ga u klubu. Sportski direktor Leonardo nedavno je jasno izrazio svoju frustraciju Ramosovim statusom.

"Kad smo potpisali s njim, bio je spreman. Nažalost, stvari nisu išle kako smo zamišljali. Teško je i njemu i svima ostalima," rekao je prošlog mjeseca za L'ekip.

Ramos je u dresu Real Madrida upisao 671 nastup i postigao 101 pogodak osvojivši 22 trofeja pri čemu četiri Lige šampiona i pet španskih titula.

Bonus video: