Mbape odlučio: Odbio Real, ostaje u Parizu

Francuz je pristao na trogodišnje produženje ugovora

7612 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape odlučio je da odbije ponudu Real Madrida i produži ugovor sa francuskim timom, prenijeli su danas svetski mediji.

Francuz je pristao na trogodišnje produženje ugovora, prenijela je agencija AP, a potvrdila Marka.

Očekuje se da će informacija zvanično biti potvrđena večeras.

Dogovor o produženju ugovora Mbapea sa PSŽ-om "sramota je za fudbal", rekao je u subotu predsjednik Španske profesionalne lige Havijer Tebas.

"Ono što PSŽ radi kako bi produžio Mbapea s ogromnim novcem, i to nakon što je pretrpio gubitak od 700 miliona eura posljednjih sezona i imao račun za plate od 600 milijuna eura, je prava uvreda za fudbal", napisao je španski čelnik na Twitteru, ne precizirajući gdje dobio je ove brojke.

Prema godišnjem finansijskom izvještaju, PSŽ pretrpio je gubitak od gotovo 225 miliona eura tokom sezone 2020/21, koju je obilježila kriza TV prava u Ligi 1 i stadioni bez gledalaca.

Predsjednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi "opasan je kao i Superliga", dodao je Tebas, aludirajući na projekat koji je prošle godine predstavilo dvanaest velikih evropskih klubova. PSŽ i Tebas su tada bili u istom taboru, uz UEFA, kako bi porazili Superligu.

Bonus video: