Dečić potvrdio rastanak sa Jankovićem, Nebojša Jandrić novi trener

Dečić i Janković su sporazumno raskinuli ugovor

10966 pregleda 9 komentar(a)
Janković, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Janković, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Ažurirano: 13.09.2022. 14:16h

Vladimir Janković i zvanično više nije trener Dečića, saopštio je klub iz Tuzi.

Dečić i Janković su sporazumno raskinuli ugovor, a lider Meridianbet Prve crnogorske lige se zahvalio dosadašnjem treneru na saradnji.

"Zahvaljujemo se Vladimiru Jankoviću na doprinosu i postignutim rezultatima", poručeno je iz Dečića.

Ekipu bi trebalo da preuzme Nebojša Jandrić, koji je već doputovao u Podgoricu. On je sezonu počeo na klupi Voždovca, ali je početkom avgusta sporazumno raskinuo ugovor. U karijeri je vodio još Inđiju.

Dečić je četvrti klub, nakon Budućnosti, Sutjeske i Iskre, koji je ove sezone promijenio trenera. Miodrag Džudović je na klupi Budućnosti zamijenio Aleksandra Nedovića, koji je zatim preuzeo Iskru od Milivoja Novovića, dok je Nenad Brnović došao u Sutjesku umjesto Milije Savovića.

Dečić je u prvenstvu, nakon trijumfa protiv Jedinstva u Bijelom Polju, preuzeo lidersku poziciju, a prethodne srijede je eliminisao Budućnost iz Kupa.

Prije ta dva dobra rezultata, Jankovićev tim je, međutim, doživio dva teška poraza, od Sutjeske u Nikšiću (3:0) i Arsenala u ulozi domaćina (4:2).

Janković je na klupu Dečića došao u aprilu, sa timom iz Tuzi je igrao finale Kupa, i dvije evropske utakmice, u Ligi konferencija protiv Dinamo Minska (1:1, 1:2).

Bonus video: