Trka utroje na vrhu, borba za „pol-poziciju”

Danas svi mečevi 11. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, Sutjeska gostuje Jezeru, Dečić u Danilovgradu, Budućnost pod Goricom protiv Petrovca. Zanimljivo i u Baru, gdje gostuje Rudar, zahuktali Arsenal ide u Bijelo Polje

10435 pregleda 2 komentar(a)
Sa meča Petrovac - Budućnost (4:2) u prvom krugu sezone, Foto: FSCG
Sa meča Petrovac - Budućnost (4:2) u prvom krugu sezone, Foto: FSCG

Sutjeska i Dečić pokušaće na gostujućim terenima, u Beranama i Danilovgradu, da nastave u liderskom ritmu, dok Budućnosti, koja igra kod kuće protiv Petrovca, čeka kiks vodećih da bi im se ponovo priključila.

Nikšićani i Tuzani su izjednačeni na prvom mjestu sa 20 bodova, tri više od Podgoričana koji su u prošlom kolu šokantno izgubili od tada posljednjeplasirane Iskre.

Prvih 10 kola domaćeg šampionata najavljuju trku za titulu utroje, a već za sedam dana, u narednom kolu, igra se derbi u Tuzima između Dečića i Budućnosti.

Ko će preuzeti “pol-poziciju”?

SUTJESKA ŽELI TREĆU POBJEDU PROTIV JEZERA

Sutjeska danas ima teško gostovanje - četvrtoplasiranom Jezeru u Berama (17 h), a neće ni Dečiću biti lako protiv probuđene Iskre (14), koja je prije sedam dana napravila skok od dva mjesta na tabeli i prepustila začelje Jedinstvu.

Budućnost, s druge strane, u duelu sa Petrovcem ne bi da drugi put zaredom razočara svoje navijače i ima imperativ pobjede protiv tima koji je u lošoj seriji, ali koji, s druge strane, ima samo dva boda manje od podgoričkih “plavih”.

Od vodeće trojke, čini se da je Sutjeska u najboljoj formi - pet pobjeda na posljednjih šest mečeva, računajući Kup, uz jedan remi i samo jedan primljeni gol u tom periodu.

- Čeka nas teška utakmica, ali prepuni smo samopouzdanja iz prethodnog kola i pet golova koje smo dali Jedinstvu - kaže Marko Vučić, koji je u tom duelu upisao tri asistencije.

Plavljani su četvrti na tabeli, ali su dva puta od početka sezone poraženi od Sutjeske. Oba puta su, međutim, gostovali - u prvenstvu je bilo 3:0, a u Kupu 1:0 za Nikšićane.

- Jezero je najprijatnije iznenađenje prvenstva, čvsta ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće. Ofanzivni prekidi, ali i transformacija po osvojenoj lopti, njihovo su najjače oružje. Teško gostovanje za nas, ali iz kola u kolo igramo sve bolje, u trenucima kada smo opterećeni povredama proradili su neki igrači koje smo dugo čekali, pa vjerujem da ćemo nastaviti seriju - kaže trener Sutjeske Nenad Brnović, misleći na četvorostrukog strijelca protiv Jedinstva Tajrona Konrada, koji će i danas biti važan adut u napadu.

BUDUĆNOST POD IMPERATIVOM SPREMA REVANŠ PETROVCU

Otkada je došao Miodrag Džudović Budućnost je imala sve same pobjede na domaćem terenu, ali se prije sedam dana desila Iskra.

Nisu Podgoričani imali ni sreće, promašili su penal, sami sebi dali gol (autogol), ali falilo je još nešto...

”Falilo je dosta agresivnosti, nedostajao je bolji protok lopte i naravno završnica i realizacija koju nismo imali. Jednostavno, lopta nije htjela u gol, ali nadam se da će sve doći na svoje protiv Petrovca”, kaže vezista Budućnosti Miomir Đuričković.

”Poraz od Iskre smo ostavili za sebe, odradili kvalitetnu analizu, vidjeli gdje smo griješili i trudili smo se kroz trening da to otklonimo. Nadam se da smo uspjeli i nadam se da ćemo u nedjelju pokazati da je tako”.

”Plavi” su na startu sezone, upravo od Petrovca, pretrpjeli težak poraz - 4:2, koji se nadovezao na bolno ispadanje iz Evrope...

”Petrovac je odlična ekipa sa kvalitetnim pojedincima kao što su Mendi, Faust... Zadavali su nam dosta problema na početku sezone pod Malim brdom. Tada smo pretrjeli težak poraz, a naravno da će to da nam bude još jedan motiv više da kod kuće pokažemo da je to bio naš loš dan”, dodao je Đuričković.

Mornar i Rudar igraju na “Topolici” nakon što su Pljevljaci u prošlom kolu pobjedom nad Jezerom uspjeli da se odvoje od trojke koja je na dnu tabele, a Barani porazom od Dečića da se “učvrste” u donjem dijelu.

Jedinstvo sa Mornarom dijeli “fenjer”, a gostuje mu neugodni Arsenal - Tivćani su se prije sedam dana poigrali sa Petrovcem u gostima a pokušaće slično izdanje da ponove na sjeveru.

Parovi 11. kola

MORNAR - RUDAR (14 h)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

JEDINSTVO FRANCA - ARSENAL (15)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEZERO - SUTJESKA (17)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

BUDUĆNOST - PETROVAC (17)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ISKRA - DEČIĆ (17)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: