Drama u Londonu, Čelsi vidio pobjedu, Junajted do boda u 94. minutu (VIDEO)

Kazemiro u četvrtom minutu sudijskog dodatka, uz pomoć gol-tehnologije, donio bod Mančester junajtedu na "Stemford bridžu" - 1:1

8460 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dramatičan derbi 12. kola Premijer lige, Čelsi i Mančester junajted remizirali su 1:1, golovima u uzbudljivom finišu.

Činilo se da "plavci" imaju pobjedu u džepu kada je Žoržinjo u 87. minutu iz penala pogodio za 1:0. Mektominej je neoprezno faulirao Armanda Broju prilikom izvođenja kornera.

Pogledajte OVDJE.

Čelsi je posljednji put pobijedio Junajted na svom stadionu prije pet godina, pod Antoniom Konteom - bilo je 1:0, gol je postigao Morata.

Prošlo je dosta vremena, mislilo se da će Grejemu Poteru uspjeti ono što nije Mauriciju Sariju, Franku Lampardu i Tomasu Tuhelu - da pobijedi "crvene đavole" kod kuće.

A onda, prava drama - curio je četvrti minut sudijskog dodatka, od šest koliko je iznosila nadoknada, Šo je centrirao, a Kazemiro odapeo glavom.

Lopta je išla u gol, Kepa je zakačio vrhovima prstiju, usmjerio do stative, a ona se odbila i šetala po gol-liniji.

Je li prešla ili nije - španski golman je pokušao da je dohvati, čini se i da je tim potezom "ubacio" barem centimetar ubacio unutra. Gol-tehnologija je pokazala da je bio pogodak - veliko slavlje fudbalera Junajteda i premijerni gol doskorašnjeg veziste Real Madrida u crvenom dresu.

Pogledajte OVDJE.

Sve do finiša, derbi nije bio pretjerano uzbudljiv, Junajted je bez kažnjenog Ronalda bio opasniji u prvom poluvremenu, u nastavku je Čelsi uspostavio balans.

Junajted je remijem zadržao korak za vodećom četvorkom, i to baš za četvrtim Čelsijem, koji bježi samo bod.

Centimetri su nedostajali da razlika bude četiri...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: