Portugal srećniji od "crnih zvijezda", još jedan rekord za CR7

Bilo je 3:2 za Portugalce, nakon 0:0 na poluvremenu

3885 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Burno na terenu, još žešće na tribinama bilo je na utakmici Portugala i Gane na startu Grupe H, koja je pripala "selesau" - 3:2.

Portugal je dominirao u prvom poluvremenu ali samo sa jednom pravom šansom kada je Kristijano Ronlado izbjegao ofsajd ali je bio loš u prijemu i golman "crnih zvijezda" Lorens Ati-Zigi je uspio da izblokira njegov udarac.

Imao je CR7 još jednu priliku, ali nije uspio da ponovi skok i gol iz dresa Real Madrida u mrežu Mančester junajteda, a čija fotografija krasi skupocjen sat koji je naručio da mu se izradi u pripremi za Mundijal i raskidu sa svojim sada već bivšim klubom - Mančester junajtedom.

Gana je u nastavku uspjela da uspostavi ravnotežui a talentovani napadač Ajaksa Mohamed Kudus da prijeti, ali je njegov šut sa vrha kaznenog prostora bio neprcizan. A Kristijano Ronaldo je došao po svoje - još jedan rekord! U 65. minutu je postao prvi fudbaler koji je bio strijelac na pet Mundijala!

Sa penala, koji je sam izborio, uspio da stigne do lopte prije Salisua, koji je tijelom zatvarao prostor i više je duel ličio na "remplovanje". Sudija, međutim, nije imao dilemu a Ati-Zigi šansu da odbrani.

"Crne zvijezde" se nisu predavale, krenule su ofanzivnije a kao nagrada došla je greška Pereire nakon ubacivanja Kudusa, a na pravom mjestu bi je kapiten Andre Aju za 1:1 u 73. minutu.

No, krila Gani slomilo je neiskustvo selektora Ota Ada, koji istovremeno mijenja Kudusa - ulazi napadač Zvezde Bukari, a kapitena mijenja brat Džordan u 77.

Andre se nije uspio ni orkenuti a na semaforu je njegova ekipa gubila, jer je nakon pasa Bruna Fernadeša Žoao Feliks izišao ispred golmana i nije pogriješio u 78. minutu. Nije pogriješio ni igrač Milana Rafa Leao dva minuta kasnije i opet je Bruno Fernaneš bio asistent. Leao je ušao u igru baš kada Bukari i Džordan Aju.

I Kristijano Ronaldo je imao priliku za gol iz igre, ali je pokušaj loba osjetio Ati -Zigi.

Gana je bila u šoku, ali je ipak smogla snage da krene i finiš učini neizvjesnim, pošto je pogodio hitronogi napadač Crebne zvezde, Osman Bukari u 89. minutu. Minut ranije je CR7 izišao iz igre, ali je postao prvi Evropljanin sa po pet uzastopnih učešća na Evropskim i Svjetskim prvenstvima.

Ipak je Bukari uspio da ga naljuti, pošto je imititrao njegovu proslavu gola.

U posljednjim trenucima Gana je mogla do boda ali Bukariju i Injakiju Vilijamsu je falilo malo sreće...

Bonus video: