Bruno Fernandeš: Teška ali zaslužena pobjeda; Oto Ado: Falilo sreće, bili smo dobri do penala

Na stadionu "974" Portugal dobio Ganu, CR7 upisao tri nova rekorda

3260 pregleda 0 komentar(a)
Napadač Zvezde Bukari je u finišu pravio probleme Portugalu, Foto: REUTERS
Napadač Zvezde Bukari je u finišu pravio probleme Portugalu, Foto: REUTERS

Portugal je dobio Ganu sa 3:2, na startu Mundijala u Kataru, na stadionu "974" u Dohi je Kristijano Ronaldo postavio tri rekorda - prvi je dao gol na pet Mundiajla, prvi je Evropljanin sa igrama na 10 najvećih takmičenja - po pet EP i SP, a na svakom je dao makar gol pa je i tu oborio rekord.

On je srušio bivši, Asamoa Gjana, upravo iz Gane, koji je davao golove na devet velikih reprezentativnih takmičenja. Junak pobjede je, ipak, bio sada njegov bivši saigrač iz Mančester junajteda Bruno Fernandeš, koji je sjajno asistirao za dva gola.

Portugal je posljednji put pobjedom na Mundijalu startovao 2006. stigao do polufinala i poraza od vicerpvaka Francuske.

"Navikli smo da patimoi znamo da su naše pobjede uvijek uz puno znoja, patnje. Ali pobijedili smo. I ne prihvatam klritike na račun suđenja, jer nad Feliksom u prvom poluvremenu nam nije sviran penal, smatram i da je Ronaldu opravdano sviran a trebalo je i crveni karton da dobije igrač Gane, ali to je fudbal", kazao je Bruno Fernandeš. i dodao:

"Igrali smo dobro, ali i Gana, imaju igrače sa kvalitetom i fizičkom snagom koji će stvoriti probleme svima".

Trener Gane Oto Ado na selektorskom velikom debiju nije se proslavio, izveo je ključne igrače i tri minuta kasnije iamo minus od dva gola.

"Dozvolii smo Portugalu tri, četiri šanse. Igrali smo dobro do penala a potom je postala utakmica pomalo "divlja". Možda smo zaslužili više protiv jednog od najboljih timova na sviejtu, a na kraju sačekali taj zicer Injaki Vilijamsa, ali je nedostajalo sreće. Ako ovako nastavimo imamo šansu za plasman u osmini finala.

U grupi H su još Urugvaj i Južna Koreja.

Bonus video: