Najveći izazov za "vatrene": Brazil odavno nije bio ovako moćan

Četvrtfinale Mundijala: Hrvati od 16 sati igraju protiv Brazilaca, favorita za titulu i tima koji je do sada u Kataru pokazao najviše

4944 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazil je stigao u Katar kao glavni favorit za svjetsku titulu u gotovo svakom od dosadašnja četiri meča na Mundijalu - izuzetak je samo duel sa Kamerunom u kojem je Tite odmarao prvu postavu - pokazao da je ekipa koja ima veoma malo mana.

”Karioke” su imale nekoliko ispita na putu do četvrtfinala, ali danas ih čeka prvi pravi - okršaj sa Hrvatskom, vicešampionom svijeta, ekipom koja ima dovoljno klase i iskustva da natjera Brazilce da igraju najbolji fudbal.

"Mislimo o protivniku, ali prije svega smo okrenuti sebi. Imamo dosta talenta, uporni smo, a da bismo došli do uspjeha moramo da ponavljamo sve one dobre stvari koje radimo u Kataru. Sada je prostor za grešku sužen, ali vjerujem da se mi pitamo protiv rivala kojeg izuzetno poštujem", rekao je Tite.

Kada priča o Hrvatskoj, iskusni stručnjak posebno ističe vezni red.

"Modrić, Brozović, Kovačić imaju i znanje i iskustvo. To je sastav sa mnogo utakmica na evropskim i svjetskim prvenstvima i to mora da se poštuje. Moramo da nametnemo ritam koji nama odgovara, bio bi to veliki korak ka polufinalu", dodao je Tite.

Odgovorio je i nekadašnjem vezisti Mančester junajteda Roju Kinu kojem je smetao način na koji brazilska ekipa proslavlja golove - plesom pored korner zastavice. Plesao je protiv Južne Koreje i sam Tite sa igračima.

"Neću da držim lekcije iz istorije i kulture, kako se veselimo i radujemo. To ne znači da mi nekog ne poštujemo. Osjećam određenu povezanost sa igračima", kazao je Tite.

SP Katar 2022., Brazil, Nejmar
foto: Reuters

Brazilski ples u slavlju nije nešto što opterećuje Hrvate, dok god ne dozvole protivniku da pleše s loptom.

"Ovo je utakmica na nivou finala, može se reći i da je rano došla. Spremni smo, moramo da budemo. Nemamo mnogo toga da izgubimo", kaže selektor Zlatko Dalić i nastavlja:

"Brazil je najbolja ekipa na Mundijalu. Raznovrsniji je od svih, opasan sa svih strana. Igra visoki presing ako izgubi loptu, a ako je ne osvoji, ulazi u problem. I to želimo da iskoristimo".

Kapiten “vatrenih” Luka Modrić ne želi da danas napusti Katar.

"Vjerujemo u sopstvenu snagu, tako ćemo se postaviti na terenu. Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali želimo još više", jasan je as Real Madrida.

HRVATSKA - BRAZIL

Al Rajan - Stadion “Edukejšn siti”. Kapacitet: 44.667. Početak u 16 sati.

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Kovačić, Brozović, Modrić - Kramarić, Petković, Perišić.

Brazil (4-2-3-1): Alison - Militao, Tijago Silva, Markinjoš, Danilo - Kazemiro, Paketa - Rafinja, Nejmar, Vinisijus Žunior - Rišarlison.

Bonus video: