Kejn razbio Palas u nastavku, velikanima "gori" pod nogama (VIDEO)

Totenhem dao četiri gola u drugom poluvremenu londonskog derbija, Sautempton, Vulverhempton i Vest Hem se, uz Everton, bore za opstanak

4932 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon tvrdih 0:0 na poluvremenu, Totenhem je razbio Kristal Palas u nastavku, u kojem je londonskom rivali dao četiri gola u gostima - 0:4.

Hari Kejn se pobrinuo za povratak tima Antonija Kontea u ritam pobjeda, nakon poraza od Aston Vile prije tri dana. Kapiten engleske reprezentacije pogodio je u 48. minutu nakon sjajnog centaršuta Ivana Perišića i u 53. preciznom dijagonalom na dodavanje Brajana Hila.

Trijumf Sparsa ovjerili su Doerti u 68. i Son u 72. minutu.

Totenhem je peti sa dva boda manje od Mančester junajteda (meč manje) i Njukasla.

Engleski velikani Sautempton, Vest Hem i Vulverhempton bore se za opstanak, uključujući i Everton koji je svoj meč igrao sinoć.

Sautempton je izgubio 1:0 kod kuće od Notingem Foresta i ostao je prikovan za dno tabele. Gol koji je dvostrukom prvaku Evrope omogućio bijeg iz opasne zone postigao je Avoniji u 27. minutu.

Trener Aston Vile Unai Emeri vratio je na gol svjetskog prvaka Emilijana Martinesa, a njegov tim je jedva izvukao remi protiv Vulverhemptona kod kuće (1:1).

Gosti, kod kojih je na klupi bio Matija Šarkić, vodili su od 12. minuta golom Podensa. Izjednačio je Ings 12 minuta prije kraja.

Volvsi su dobili samo jedan od posljednjih osam mečeva i nalaze se u teškoj situaciji - pretposljednji su, sa dva boda više od posljednjeg Sautemptona, dva manje od bezbjedne zone.

Na granici zone ispadanja je Vest Hem, koji je igrao 2:2 na gostovanju Lidsu.

Gnotno je doveo domaće u vođstvo, Paketa iz penala u posljednjem minutu prvog i Skamaka u prvom minutu drugog poluvremena su donijeli preokret, ali je Rodrigo u 78. postavio konačnih 2:2.

Derbi, ujedno i posljednji meč 19. kola Premijer lige igra se sjutra, Čelsi dočekuje Mančester siti.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: